50 milliós lakásra mekkora jelzálog hitelt adnak?
12: Jó, de ebből nem lesz a jövő héttől havi jövedelme. Ha pedig arra van szüksége, akkor csak a lakáskiadás jön szóba, ha van lakása.
Nem ugrálunk egyik befektetésből a másikba.
Most adja el a lakást? Annak is van költsége, azután még le is kell adózni, csomó idő, csomó munka, sok anyagi veszteség. Most nagyon nyomott áron is lehet eladni, tud bukni 10-2 milliót, ha most ad el.
UTÁNA beteszi állampapírba, ha megérős akkor még (augusztus-szeptemberben jut a pénzéhez leghamarabb), és onnan 1 év, mire vehet ki pénzt...?
Ezzel szemben a jövő héten kézhez kaphat fél millió kauciót, 250 000 lakbért.
13: ja, en nem az allampapiros elozo valaszolo vagyok, nekem mindegy, hogy hova teszi a kerdezo, csak a kerdesedre szerettem volna valaszolni, de akkor elmondom a velemenyemet is :D
De egyebkent a kerdezo azt irta, hogy maganak venne a masodik lakast is (nemtom, lehet ingazik a munkahelyere?), nem befektetesnek.
Ha annak is venne, akkor sem irta, hogy havonta szuksege van a penzre. Meg egyebkent is, ha kijon a fizujabol (es egyedul lakva, nem albiban elve ki lehet jonni), akkor minek kellene havonta kivenni a kamatot? Sehol sem irta, hogy a jovoheten szuksege lenne jovedelemre.
Nem tudjuk az okokat, hogy miert kell a kerdezonek masik lakas, de en tuti nem vennek fel 40 misi jelzaloghitelt a meglevo lakasomra 10 millio onerovel, foleg, ha a masodik lakast ki sem adom.
Maradnek az eredeti lakasban a 10 misit meg allampapriba/tbszre/cetelem megtakaritasi szamlaba raknam, azzal kb tennivalo sincs, VAGY valtanek egy nagyobb lakasra hitel nelkul a jelenlegi lakas ara+10 misi komboval.
"ja, en nem az allampapiros elozo valaszolo vagyok"
Jaj, oké.:))
Én úgy tudom, hogy a veendő lakás megterhelésével megelégszenek. Minden esetben kell önerő az új lakáshoz. Csak a fizetésed számít bevételnek, amit figyelembe vesznek és az önerő, és az új lakás forgalmi értéke.
Tehát ha egy 35 milliós lakást akarsz venni, akkor kell kb. 10-12 M önerő, 25 M hitel.
A többi a bankmonitor.hu-ról leolvasható.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!