Ha CSOK-kal vásárol az ember házat, akkor miért jönnek ki helyszíni szemlére?
Vettünk egy házat falusi CSOK-kal két gyerekre, nem annyra rossz áron. Ügyfélkapura kaptam egy üzenetet miszerint jönnek ki helyszíni szemlére, forgalmi érték megállapításához. Ez az első házunk, így nem tudom ez hogy működik.
Azt olvastam akkor jönnek ki általában, ha gyanúsan keveslik a vételárát. Tényleg jó áron vettünk, de azért nem ennyire.
Ha többre értékelik akkor fizetni kell plusz illetéket... Viszont mivel mi falusi CSOK-kal vettük, és első házunk, így nem is kellett alapból illetéket fizetni. Ha felülértékelik a házat, akkor fizetnünk kell?
Köszi a válaszokat!
Hát az jó, de már ezt a házat megvettük. Még a vétel előtt voltak kint megnézni, hogy alkalmas-e a CSOK-ra a ház, és persze igen.
De amúgy a válaszodat biztos ideszántad?
Nem a NAV írt?
Mert akkor a vagyonosodási illeték miatt jönnek értékmeghatározásra és esetleg mit se tudnak a CSOK-ról.
Fel kellene hívni őket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!