A KHR listát lekérve látszik egy régi kifizetett tartozásom tárolhatósági nyilatkozat miatt. Hol tudom ezt töröltetni?
A providentnél volt egy személyi kölcsönöm (60.000 ft) , amit nem tudtam időben kifizetni, átkerült a B2kapital hoz, akik értesítettek, és egy összegben kifizettem. Ez volt 2019 ben amikor lezárult.
És látszik a KHR listán 5 évig. Oda van írva hogy tárolhatósági nyilatkozat Igen. Hol tudom módosítani Nem re vagy hol tudom pontosan töröltetni mi ennek a menete? Nagyon fontos lenne minél előbb . Köszönöm a segítséget
"És látszik a KHR listán 5 évig."
Meg is válaszoltad magadnak, 5 év után évül majd el.
Oda van írva hogy a tárolhatósági adatok miatt van csak mivel igent választottam
De köszi már megoldódott
A BISZ Zrt-nél tudsz nyilatkozni.
(Sose értettem, miért írkálnak ide olyanok, akik nem tudják a helyes választ)
5, Mondjuk...
"A hitelmulasztásokról szóló információk megőrzésének idejét és lekérdezhetőségét az ügyfelek nem tudják nyilatkozataikkal befolyásolni, azok a törvényi feltételek megléte esetén minden esetben elérhetők a bankok számára.
A nyilatkozattételi lehetőség nem vonatkozik a hitelmulasztásokra, bankkártya-visszaélésekre és csalásokra, ezen információk az ügyfél nyilatkozatától függetlenül elérhetőek a bankok számára a hitelbírálat során."
Mivel a kérdező azt akarja eltitkolni, hogy behajtónál volt az ügye, arra teljesen egyértelműen nem vonatkozik a dolog, csak a fentebb emlegetett 5 éves elévülés.
17.57, ha az ügyfél kifizette a teljes tartozását )MAGREN) és eltelt az 1 év, azaz már nem passzív KHR-es, a BISZ Zrt-nél megváltoztatja a tárolhatóságot.
Amit nem lehet megváltoztatni, az a MAGREN státusznál az 1 éven belüli tárolhatóság, a megegyezéssel zárult mulasztásnál pedig az 5 év, de itt nem erről van szó.
A kérdező már kikerült a mulasztás lezárása utáni 1 évből, így jogában áll ezt töröltetni, azaz megváltoztatni a tárolhatóságot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!