BMAP/PMAP-ot vennetek most?
Sziasztok, klasszikus kerdes: Ti most melyiket vennetek, melyik eri meg jobban? BMAP vagy PMAP? A BMAP kamata mar surolja a 7 eves PMAP 16%-os kamatat, viszont mivel gyorsabban lereagalja a piaci valtozasokat, a kamat is csökkenhet (ha arra szamitunk, hogy a piac nirmalizalodna..), a PMAP viszont kesleltetve csak, igy a magas kamat meg kb 1-2 evig kitarthat..legalabbis az elemzök szerint..
Ti is igy latjatok?
PMAP-ot mar vettem korabban, de csak a 2027-ben lejarot, a 2030-ban lejaro ugyan magasabb kamatu, de hosszu idö nagyon.. A 2027-ben lejaro PMAP kamata most 15.25%, BMAP pedig meg korabban jar le, de 15.9%-ot fizet... itt annyi van ugye, hogy 3 havonta allandoan ujra kell kötnöm/vasarolnom valamit belöle ujbol, hogy a kamatos kamatbol nyereszkedhessek...
Szoval, ti szerintetek meg igy is jobb a BMAP vagy PMAP mellett döntsek? Ha PMAP, akkor a rövidebb vagy a kesöbb lejarobol vennetek?
köszönöm, tehat akkor te mindenkepp a BMAP mellett dontenel most, ugye?
akkor is, ha a a 4 eves PMAP hosszabb tavon mondjuk meg par evig legalabb magas kamatot fizet?
A BMÁP nekem azért szimpatikusabb mert negyedévente kiutalja a kamatot, jóval rövidebb (3 év) futamidejű, és ha közben nagyot változna a kamatkörnyezet akkor -1% on ki tudsz szállni belőle ha közben ezen nem változtat az állam (de ez igaz a PMAP-ra is).
Intő jel hogy az utolsó három éves kötésem az már három és fél év lett. Ma azt olvastam hogy a negyedéves dkj hozama csökken (bár ezt ugyanazok írták akik szerint óriásit zuhant ma az üzemanyag ár -5 ft/liter).
köszönom!
Amit irtal visznt intö jel, az tenyleg elgondolkodtato es hogy valoban csökkent a hozam, en is most olasom...ez viszont kihatassal lesz a BMAP hozamara is...
Maradok a PMAP-nal, aztan ha ki kell lepni, meglatom..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!