Érdemes lenne Otp-től a Raiffeisenhez átmennem?
Aki esetleg a Raiffeisennél van,
- mennyire elfogadhatóak a számlavezetési, utalási díjak, értesítő sms költségek?
- milyen a netbankja? Van mobilapp-ja?
- saját Atm-je általában csak a bankfiókjaiban van, vagy máshol is lehet találni?
- számlavezetési díj 0, utalási díj (forint számlánál) 0, értesítő smst nem használok.
- netbank kissé fapados, alapszolgáltatásokhoz viszont jól használható, értékpapírszámlák esetén sokszor értelmezhetetlen és diszfunkcionális. Van mobilapp, ami az alap számlavezetési szolgáltatásokhoz jól használható, értékpapírszámlát nem kezeli.
- saját atm legtöbbször a fióknál van, de előfordulnak önállóak is. Ritkán használok kpt emiatt kevésbé vagyok képben.
Ajánlom a fizetési számla vezetéséhez a bankot, de a befektetési szolgáltatásokhoz drága és rossz minőségű is.
Ha elég a jövedelem akkor ingyen bankolás van, hulladék androidos appal (volt egy verzió az 3 hétig nem ment de ha megy akkor is instabil )
A magyar államkincstárnak az utalas minden esetben ingyenes nem kell bankkártyazni.
A bankkártyát nem használom kp-t nem vettem fel, ellenben ha 2 évvel ezelőtti bankszámla kivonatot kérsz azt a netbankrol nem tudod letölteni és a bankfiókban vaalmi őrületes összeget kérnek erte, tehát fél évente mindent le kell tölteni.
Valamit valamiért.
Ha van elég fizud, akkor lehet ingyenes, ha minden hónapban pontosan érkezik (ha nem, akkor havi 10ezer)
Mobil app sokkal gyengébb, mi t az OTP.
Kevés saját ATM, de havi 150-et bárhol felvehetsz.
Én az OTP mellett döntöttem, havi 600 Ft-on felül nem igazán fizetek semmiért, ritkán utalok.
Raiffeisen már túl sokszor belengette, hogy kivonul, szóval lutri hogy melyik bank fogja felvásárolni, ha megtörténik
Én is sokallom a levonásokat, meg van még 1-2 kisebb dolog ami zavar.
Meg amikor személyi kölcsönt kellett felvennem, akkor is volt 2-3 jobb ajánlat is mint amit az Otp adott volna....holott szerintem az lenne az evidens, hogy az ember a saját bankjától kapja a legjobb ajánlatot.
De lehet csak én látom rosszul.
Remélem sikerült számodra jó döntést hozni. :)
A hitelezésben ez a feltételezés sajnos nem állja meg a helyét, pedig a józan ész ezt diktálná. Itt inkább bankfüggő, és azon belül viszont jár többnyire további kamatkedvezmény, ha ügyfél leszel és a jövedelmet is oda utaltatod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!