Babaváró hitel személyre szabott feltételei?
Minden feltételnek megfelelünk, de hitelünk szerencsére nincs.
1, Milyen összeget lehet igényelni, ha már van két 10 év alatti gyermekünk, most jönne a 3., és csak most igényelnénk?
2, Ha megszületik a 3., akkor kedvezményessé válik a felvett babaváró hitel vagy teljesen kamatmentessé? (Mindenhol azt írják csak, hogy a 3. gyerek megszületése után kamatmentes lesz. Oké, de mi csak a 2. után igényelnénk. Ilyenkor is?)
3, Ha csak kedvezményessé, akkor mennyi lesz a kedvezmény? Annyi mintha 0 gyerekkel megigényelt babaváró után megszületne az első gyerek?
4, Jövőre jár le a lakástakarék megtakarításunk is. Ház körüli munkákat tervezünk csinálni a forrásokból, de nem tudom érdemesebb-e ezt felhasználni, vagy inkább a lakástakarék lejáratát kellene megvárnunk? Esetleg kombinálni a kettőt? (Pl. lakástakarékból babavárót törleszteni.) Meg hát a lakástakarék megtakarítás is elég kedvezményes hitel felvételére jogosítana. Lehet pont fordítva jönnénk ki jobban, azaz a babaváróból visszafizetni a lakástakarék hitelt. Még az is felmerült bennem, hogy mivel mindkettő kedvező kamatozású hitel, még akár az is előfordulhat, hogy mindkettőt igényelni kéne, és betenni állampapírba.
Húúúúú, a kérdéseid kapcsán nagyon látszik, mennyi téves és hiányos infód van.
A már úton lévő babára a Babaváró kölcsönnél kamatmentességre vagytok jogosultak. A meglévő gyerekek nem számítanak, de van egy sokkal jobb támogatási forma is számotokra, a 4M Ft Tartozáscsökkentő támogatás, ahol viszont figyelembe lehet venni a két meglévő gyereket is. Én ebben is gondolkoznék, de a babavárót is megigényelném.
Kellene keresni egy hozzáértő hitelközvetítőt, vagy ha gondolod, én is tudok segíteni.
Nem véletlenül írtam ki a kérdést. :) Ahogy írtam, be akarok majd menni a bankba is megkérdezni ezeket. Szerintem ott tudnak majd csak igazi infót adni, ráadásul tényleg személyre szabva. Amúgy anno a falusi CSOK-nál is bementem az igénylés előtt hozzájuk, és akkor is "félretájékoztattak", szal sok jóra nem számítok így sem.
Direkt azért adtam le személyesen a papírokat a bankban (elküldeni is el lehetett volna), mert csak egyszer lehet pótlást beadni és, hogy ne hiányozzon semmi. Az üfsz-os hölgy ki volt akadva, hogy elvárom tőle, hogy nézze már át megvan-e minden papír. Nagy duzzogva ránézett a stóc papírra, amit vittem, átvette, egy hónap múlva meg mégis jött a levél, hogy egy csomó minden hiányzik. Pedig a kapott lista szerint végigmentünk a pontokon, együtt is.
Dehogy veszünk össze, én csak próbálok lámpást adni a kezetekbe :). Hiba volt nem felvenni anno legalább 4M Ft 3%-os lakáshitelt a Falusi CSOK mellé, ugyanis a teljes tartozást elengedték volna, amikor a 3. gyermekkel betöltöd a 23. hetet. Az a baj, hogy ilyenekre nem hívják fel abankokban a figyelmet, mert egyrészt nincsenek képben, másrészt a bank ebben ellenérdekelt.
Még most sem késő felújításra felvenni 4M Ft piaci kamatozású hitelt a baba születése előtt, az sem probléma, ha magas a kamata, hiszen nem fogjátok fizetni :). Ha az ingatlan értéke elbírja, én ezt mindenképpen meglépném, akármennyire nincs szükségem pénzre, mivel 4M Ft talált pénz még a babavárónál is jobb, hiszen azt vissza kell fizetni. Ettől függetlenül a babavárót is felvenném, mert kamatmentes, azt betenném állampapírba most.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!