Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Otp gépkocsinyeremény, nyerhet?

Otp gépkocsinyeremény, nyerhet?

Figyelt kérdés

Szeretném ha a spórolt pénzem nem itthon kellene tartanom, elsősorban ezért választottam ezt, spórolásból.

De egyébként van nyerési esély? Valahol azt írják hogy 10 20 meg 50 ezres betéteket is vegyél, mert nem tudni melyikből húznak, de az otp oldalán pedig azt írja minnél nagyobb összegű a betét annál nagyobb az esélyed. Azt hiszem 5 millióig lehet venni betétet, nekem eddig 1 millió van bent, havi 250 ezret rakok bele. Na nem sértődnék meg egy autó nyeremény miatt.

2023. ápr. 6. 17:56
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:

"Nem kell eladni, kérheted az autó árát is."

Sőt, ha nem jelentkezel elég gyorsan, akkor már csak a kocsi árát kérheted.

Az autó sem úgy működik, hogy itt a kulcs viheted, gyakorlatilag egy kupont kapsz, amit a kereskedőnél autóra cserélhetsz. És általában ha megnézitek, akkor a lehető legfapadosabb, miniatűr motoros kocsikat lehet nyerni, és az sem listaáron van elszámolva, hanem annyiért, amennyiért az OTP meg tudná venni azt az autót.

2023. ápr. 7. 11:45
 12/22 A kérdező kommentje:

Emberek. Nekem az a lényeg hogy a millióim ne itthon legyenek, mert leéghet a ház/betörhetnek. Akkor inkább a bankba, viszont akkor is vonnak le egy csomót ha csak 1 milliót veszek ki mondjuk…a gépkocsi betét meg nem vonogat, ugyan annyit veszel ki amennyit betettél. Lottózni nem akarok mert lehet hogy veszek 5-öt egy héten és kidobott pénz mert 0 ft-ot nyerek.

Ha nyernék kocsit biztos hogy megtartanám. Ha 5 év múlva is akár vagy soha az életbe, legalább vigyáztak a pénzemre úgymond, lényegében ingyen.

2023. ápr. 7. 13:46
 13/22 anonim ***** válasza:

Prémium Magyar Állampapír

jövőre 16%-os hozam, ha ki akarod venni, jelenleg 1%-os visszaváltási költség. A Magyar Államkincstárnál díjmentesen a számlanyitás és vezetés.

2023. ápr. 7. 14:05
 14/22 anonim ***** válasza:

Az nagyon jó, hogy nem otthon tartod a pénzed, de amit te csinálsz, az gyakorlatilag a második legrosszabb opció (nem számolva azt, hogy eliszod/elpókerezed, stb).

A gépkocsinyeremény-betét éves kamata a jelenlegi kamatkörnyezetben is 0,45%. Ez az, amiből a nyereményalapot képzik.

1 millió forint után tehát évente 4500 ft-ot kapsz vissza. Nem minden évben, hanem átlagosan 2000 évente fogsz nyerni egy 9 milliós autót. Ha egymilliárd forintod lenne bent, akkor kétévente nyernél egy autót, de állampapírban két év alatt kb 300 millió kamatot kapnál annyi pénzre, amiből jó néhány autó kijön.

Jelenleg évi 15,55% a kamatkülönbség a PMÁP javára, ami azt jelenti, hogy 1 millió ft esetén heti közel 3000 forintot buksz azon, hogy a gépkocsinyeremény-betétben tartod a pénzed. Heti 350ft-ot lottóra kidobott pénznek tartasz, miközben közel a tízszeresét elbukod az elmaradt kamatokon...

De ha az állampapír nem szimpatikus, a cetelem látra szólóan is ad évi 9%-ot. Ha ebből hetente veszel valami sorsjegyet, még mindig jobban jársz.

2023. ápr. 9. 18:59
 15/22 A kérdező kommentje:
Igaz. Értem. Köszönöm.
2023. ápr. 11. 05:45
 16/22 anonim ***** válasza:
#15 van még egy opció.. Add nekem a megtakarìtàsodat 5 évig vigyàzok rá. Ha úgy tartja kedvem kapsz tőlem egy kocsit is ajàndékba de ez nem garantált :D Mit szólsz?
2023. ápr. 11. 07:11
 17/22 A kérdező kommentje:
5 évig én is tudok vigyázni rá, sőt még egy kocsira is össze gyűlik 😀
2023. ápr. 15. 16:43
 18/22 anonim ***** válasza:
#17 Nalátod, meg is vàlaszoltad a kérdést hogy mennyire van értelme :D
2023. ápr. 15. 16:59
 19/22 A kérdező kommentje:
Azért van értelme, mert itthon nem nyerek semmit, de ott talán kihúznam. Így van értelme. Az esély meg annál több minél több milliód van bent
2023. ápr. 16. 03:59
 20/22 anonim ***** válasza:
Kicsit ellentmondàsos amit ìrsz Kérdező.. Ha 5 év alatt a megtakarìtàsodból tuti tudsz egy kocsit csinàlni akkor minek adod a banknak a pénzt hogy ingyen használja és még az sem biztos hogy nyersz.. Jó igen ez a legkönnyeb út az tény
2023. ápr. 16. 10:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!