Melyik állampapírt vásároljam ebben az esetben?
Adott 1 millió forintom, amelyre 1 év múlva ilyenkor fixen szükségem lesz. Gondoltam, hogy 1 év is 1 év, talán jobban járnék, ha vásárolnék belőle állampapírt, mintha itthon tartanám.
Kérdés: milyen állampapírt volna célszerű vennem ezen információk birtokában? Az egyéves magyar állampapírban gondolkoztam, amelynek a magyarázata az, hogy a PMÁP jelenlegi visszaváltási költsége 1%, de tartok tőle, hogy esetleg ez addigra változhat. Jogos a félelmem, kell egyáltalán ettől tartanom?
És akkor mi van, ha változik mondjuk 2%-ra?
Akkor is lesz 14% nyereséged 1 év alatt.
Diszkont kincstárjegyből az utolsó 24.02.21-én jár le.
Hozama kb 14%, jobb mint az 1 éves állampapír. Én azt venném a helyedben.
A PMÁP hangyányit jobb kamatú, ha nem emelkedik a visszaváltási díj, de azért a kis különbségért nem kockáztatnám meg.
diszkont kincstárjegyet vegyél.
a PMÁP nagyon jó, viszont ha neked garantáltan ki kell venni a pénzt, és addigra beüt a krach (erre most van is esély), akkor simán lehet, hogy egyáltalán nem veszi vissza az állam a PMÁP-ot, vagy minuszosan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!