Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Aki OTP Smart csomagra váltott...

Aki OTP Smart csomagra váltott, eléri a RÉGI netbankot?

Figyelt kérdés

Nagyon régóta van OTP számlám, a kedvezőbb díjak miatt szerettem volna SMART csomagra váltani, de az ügyintéző közölte, hogy nem lehet csak simán átállni, hanem új szerződés és új kártya kell. Amikor megkérdeztem, hogy a regi webes netbank fog-e működni, azt mondta "nem biztos".

Aki esetleg másik csomagról váltott SMART-ra, működik a régi webbank? Az új az egy használhatatlan vacak, fele dolgot se lehet elintézni benne, mint a régiben, ezért lenne fontos, hogy működjön a régi.

#OTP #netbank #smart csomag
2023. márc. 10. 10:44
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Imádom, amikor az OTP-s ügyintéző ennyivel leráz egy dolgot, hogy "nem biztos". Így én is dolgozhatnék ott.

Ha nem köttök új szerződést az új netbankra, akkor a régibe ugyanúgy be fogsz tudni lépni, mivel a számlaszámod változatlan marad.

Előre szólok (mert ezt is előszeretettel rosszul mondják, és utána szembesülsz vele, hogy szarban vagy), hogy ha új számlacsomagod lesz, ahogy mondtad, új kártyát is kapsz hozzá. Amint megjön az új kártya, a régit azonnal add le a bankfiókban akkor is, ha az ügyintéző azt mondja, "hogy nem szükséges ezért bemenni, mert úgy is le fog járni, és nem lesz megújítva".

Én nem adtam le (emiatt), utána meg úgy kellett könyörögni a pénzemért, amikor levonták a kártyahasználati díjat arra a kártyára, ami még a korábbi számlacsomagomhoz tartozott...

2023. márc. 10. 11:39
 2/6 A kérdező kommentje:
Az mondták, hogy új kártya kell és a régit rögtön le kellett volna adni, márcsak emiatt sem indítottam el a csomagváltást, mert nagyon nem lett volna jó az időpont arra, hogy 2 hétig ne legyen kártyám. És elvileg a netbankra is új szerződés kell. Ha emiatt nem érem el a régi netbankot, akkor inkább hagyom a francba az egészet, mert elég sokat használom a netbankot és nem akarok pl a csoportos beszedések vagy az értékpapír megbízások miatt a bankfiókba járkálni, az az évi 12-15 ezer, amit nyernék a számlacsomagon nem ér annyit, hogy folyton bankfiókba járkáljak.
2023. márc. 10. 11:51
 3/6 anonim ***** válasza:

Ezek eskü betegek :D Nem, nem így van. Valószínű azért mondta, mert az OTP nem fogyasztóbarát, és mindenhol arra törekednek, hogy lebeszéljenek arról, hogy te jobbat akarj magadnak. Párom egyszer bement, hogy számlacsomagot módosítson, aztán kijött egy hitelkártyával. Mentségére szóljon, hogy először volt ügyintézni ilyen rohadék társaságnál.

A folyamat úgy néz ki, hogy: odamész, közlöd, hogy számlacsomagot szeretnél módosítani, az ügyintéző húzza a száját, mert nincs hozzá kedve, sok a papírmunka. Aláírod a papírokat, majd elmész, és MIUTÁN megkapod az új kártyát, visszaszolgáltatod a régit. Nincs olyan, hogy te kártya nélkül maradsz addig, amíg nem érkezik meg az új. Ezt csak azért mondta, hogy elmenjen a kedved a csomagváltástól, és mert tudja, hogy nem ismered a folyamatot.

Egyébként, hogy biztosra menj, kérdezd meg őket chat-en: [link] jobb alsó sarokban a kék téglalap. Itt nem fognak hülyeséget mondani, mert nyoma van. Kérdezd meg, hogy számlacsomag módosítása után be fogsz-e tudni lépni a régi netbankba.

2023. márc. 10. 12:25
 4/6 A kérdező kommentje:

Ja, hát igen, anno engem is rábeszéltek egy hitelkártyára, vagy 4-5 évig használtam is, bár kamatot azt sosem fizettem rá, mert mindig visszatöltöttem a 45 napos türelmi idő végére. De hitelkártyát soha többé.

Amikor legutóbb bementem, akkor a nyugdíjpénztár miatt voltam elsősorban, érdekes módon azt pikk-pakk elintézték, a csomagváltástól meg tényleg elvették a kedvem ezzel, hogy 2 hétig nincs kártyám.

2023. márc. 10. 12:37
 5/6 anonim ***** válasza:

Ha csak ez hátráltat, nyugodtan menj vissza, vagy menj egy másik fiókba, és szorítsd sarokba őket. Ha látják, hogy ismered a folyamatot, akkor nem mernek kötözködni. Mondd, hogy te szeretnéd megtartani a kártyádat, amíg nem jön a másik, és az OTP ügyfélszolgálatánál is azt mondták, hogy erre van lehetőséged.

Amikor párom megkapta a hitelkártyát, utánajártam, hogy vissza lehet-e mondani. Beszéltem a telefonos ügyfélszolgálattal (akik egyébként olyan, mint ha nem is az OTP-nek dolgoznának, mert lehet velük őszintén beszélgetni, segítőkészek, de lehet, csak azért, mert rögzítve van a beszélgetés), kiderült, hogy 14 napon belül van rá lehetőség. Elment a bankba, közölte vele az ügyintéző, hogy nem lehet visszamondani, mert már elindította a folyamatot, meg ilyet nem szoktak... hát de mondom az kit érdekel, hogy mit szoktak? :D

Beszéltem megint az ügyfélszolgálattal, hogy nem partner az ügyintéző, nem akarja megszüntetni a hitelkártyát. Annyit tudtak javasolni, hogy belső ellenőrzést indítanak az ügyintéző ellen, mert ilyet nem mondhat, és próbáljunk egy másik bankfiókba menni.

25km-el arrébb van a legközelebbi OTP. Ott is forgatták a fejüket, hogy most ezzel mit csináljanak, mert ilyet még nem csinált senki, de már kijött a bankfiókvezető is, és végül az egyik ügyintéző megoldotta.

Ebből is látszik, hogy az emberek többsége gyáva ahhoz, hogy bármit is elérjen az életben, ami őket rossz helyzetbe hozza, mert nyilván nem mi voltunk az elsők, akik ebbe beleestek. Inkább belenyugodnak, meg beletörődnek, ahelyett, hogy kiharcolnák a saját jogaikat. Én az ilyen igazságtalanságokat nem tudom annyiban hagyni.

Az OTP meg tudatlan marhák gyülekezete. Nem elég, hogy lehúzzák az ember saját pénzét, azért én elvárnám egy pénzügyi intézettől, hogy az életem megnehezítése helyett segítsen a pénzügyekben való eligazodásban. Ehelyett mit kapok? Ha van kedvezőbb feltételű számlacsomag, nekem kell kijárni az útját, és még én vagyok a szar, ha módosítani akarom. És ahelyett, hogy ez a mentalitás változna, egyre csak rosszabb.

Kész érvágás volt az is, amit az OTP-vel lakásvásárlás, lakástakarék, CSOK miatt le kellett görcsölni. Én jártam utána egy csomó mindennek, mert az ügyintéző arra is alkalmatlan volt, hogy megfelelően tájékoztasson a részletekről, mit, miért kell csinálni.

2023. márc. 10. 13:39
 6/6 A kérdező kommentje:
Lakástakarékban a Fundi se jobb. Én velük szívtam egy csomót, mert pl rossz célra írták a felhasználást (a nagyobbik részt vásárlás helyett felújításra), emiatt nem tudtam megigényelni a cégtől kapott lakáshitel támogatást csak egy alacsonyabb összegre. Aztán az is vicces volt, mikor kérték, hogy igazoljam a lakáscélt... mindezt 3 évvel azután, hogy az összes számlát beküldtük és lerendeztük. Mikor felhívtam őket csak annyit mondtak, hogy sajnálják, nem tudják, miért ment ki az értesítés, de látszik, hogy már igazolva van a lakáscél...
2023. márc. 10. 14:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!