A diákhitel 1 -et fel lehet használni befektetésre? Ha igen, akkor Prémium Magyar Állampapírba (2027/K) fektetve ki lehet szerintetek játszani a rendszert? 2 félév, 2*750ezret fektetnék be.

Nyilván meg lehet csinálni.
Csak az emberek jó része megvadul, ha ennyi pénzt meglát és elkezdi hülyeségekre költeni.
A végén nem plusz X forintja lesz, hanem több millió tartozása.
Ha megvan a kellő önuralom, hogy ne költs a kölcsönpénzből tényleg semmire, akkor jó ötlet.
Ha tudod, hogy nem bírnád ki, akkor inkább bele se kezdj.

Én csinálom ezt, de én tettem hozzá saját pénzt is, százezrekben mérhhetőt.
Semmi gond nincs esszel, HA ésszel csinálod.
Nálam is ment a rinya, hogy húúú visszaélek a diákhitellel... ja, vissza. Azért szabadfelhasználású, meg szerintem mikor mégkedvezőbb volt a kamatozása, akkor többen felvették, és pl befektették.
Mostis meggéri. de a közel 5% előtt jobb volt azért.

Csatlakozom, nincs ebben semmiféle kijátszás, és valóban csak önuralom kell hozzá.
Én nem török pálcát senki fölött, viszont a saját rossz példámat le kell írnom. DH2-vel kezdődött, inkább betettem kötvényekbe a tandíjat, havonta, és a DH2-t utaltattam a sulinak.
Aztán egyszer csak a vége felé elszakadt a cérna, és 1 év alatt eltapsoltam a félretett összeget, maradt az 1,2 M tartozás.

További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!