Ha túl rövid a számlaszám?
Figyelt kérdés
Rendeltem valamit külföldről, amit átutalással kellene kifizetnem, viszont a számlaszám 23 számsorból áll és nem 24-ből és így nem fogadja el bankom. Ilyenkor mit tudok csinálni? Írjak a végére egy 0-t? Nem utaltam még küldre soha. A számlaszám mellé, adtak egy iban számot meg egy swift/bic kódot. Ezekkel mit csináljak?2023. márc. 3. 10:30
1/9 krwkco válasza:
Külföldi utalást választottál? Mert azt kell! Ha euro, akkor szinte mindig SEPA-t. Ha nem euro, akkor SWIFT-et.
2/9 A kérdező kommentje:
Simán az "utalás" mentem rá, mkb-s vagyok. Viszont eurot kéne utalnom.
2023. márc. 3. 10:44
3/9 anonim válasza:
Még mielőtt utalsz! Pontosan honnan rendeltél? Mert a scam oldalak csinálják ezt az utalósdit
4/9 krwkco válasza:
Átutalás, befizetés -> Deviza átutalás.
Az MKB fogja a forintot eurora váltani a saját árfolyamán, kb. 2%-ra a középárfolyamtól.
5/9 A kérdező kommentje:
Egy bicikli boltból, de ismerem a márkát és megbizhatóak. Lehetett volna bankkártyával is fizetnem, csak nincs itt a kártyám. Amúgy az applikációban akartam átutalni, de ahogy látom az mkb honlapján a weboldalukról tudok utalni. Köszönöm a válaszokat.
2023. márc. 3. 11:05
6/9 anonim válasza:
Ezer százalék, hogy lenne olcsóbb megoldás is a fizetésre, és elég nagy az esély arra is, hogy csak le akarnak húzni pénzzel!
8/9 krwkco válasza:
"Egy sepa utalás 15-20 euro"
Biztosan van olyan bank is, ahol ennyibe kerül. De az MKB-nál pl. DigitAll számláról:
4.6. Deviza (eseti) átutalás T napi teljesítéssel, bankon kívül
4.6.1. SEPA elektronikus úton 0,22% + 106 Ft min. 945 Ft, max. 3771 Ft + (0,3%, max. 6000 Ft)
9/9 krwkco válasza:
Sőt:
4.7. Deviza állandó átutalási megbízás
4.7.3. Bankon kívüli SEPA 106 Ft + (0,3%, max. 6 000 Ft)
Megindítás, törlés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!