Mi a legjobb befektetés, rövidtávon?
Mi is a kérdés tulajdonképpen?
"mibe érdemes kockázat mentesen befektetni?" : Állampapírba, azon belül is PMÁP vagy PEMÁP. Ha rövid időre kötsz le, akkor esetleg DKJ.
"A bankok 11% kamatot fizetnek egy éves lekötésre": A tied lehet, hogy ennyit fizet, de ez nem általános. A legtöbb bank nem fizet semmit a lekötésekre.
"ha "feltöröm" a mostani lekötést rosszabb döntést hoznék": milyen a mostani lekötésed, mikor kötötted le, milyen futamidőre és mennyi kamattal?
"BMÁP, vagy PMÁP-ba!Véleményeket várok,akik matekban jobbak mint én!": Az én véleményem, hogy a PMÁP jobban megéri, mint a BMÁP, mert nem várató, hogy a diszkont kincstárjegyek kamatai jelentősen növekedni fognak a következő hónapokban, év végére pedig várhatóan jelentősen csökkeni fig a BMÁP kamata, így a PMÁP éri meg jobban.
"A bankok 11% kamatot fizetnek egy éves lekötésre"
Minusz kamatadó, szóval az 9,3%.
Év végi lejáratú DKJ (annál későbbit nem látok) meg tisztán 12%-al növeli a pénzed, ha most megveszed.
PMÁP év végi feltöréssel szintén kb 12%. Ha nem kell feltörni, vagy nem az eégszet, akkor még jobb.
Miért lenne érdemes inkább a bankot választani?
"ha "feltöröm" a mostani lekötést rosszabb döntést hoznék, úgy gondolom"
Ha most feltöröd és bukod az eddigi 1-2 hónap kamatot még mindig jobban jársz a 10 havi DKJ-val. Ha fixen egy év múlva kell a pénz.
Ha hoszzabb távon se feltétlenül kell a(z összes) pénz, akkor meg PMÁP.
BMÁp számomra kiszámíthatatlan hogy fog változni a kamata. Én nem akarok ilyennel szórakozni, PMÁP sokkal átláthatóbb a számomra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!