Már nem vásárolható, de nekem van 2027/J PMÁP-om. Ennek ellenére utalhatok, tehetek pénz a meglévőbe, vagy új papírt kell vásárolnom?
Tehát a kérdés az, hogy megtehetem, hogy a meglévő (de nem vásárolható) állampapíromba további pénz helyezek el?
Vagy ha nem, és ragaszkodok a PMÁP papírokba való további befektetéshez, akkor újat kell vennem?
#11 - Egyszerre két sorozat fut most. Csak ezekből lehet most venni: (kivéve, ha atöbbihez hozzájutsz valami banki másodpiacon, de ettől most tekintsünk el.)
2027/J és 2030/I
Mindkettőnek a 2022-es infláció a bázisa.
A 27-es kamatprémiuma 0,75%.
A 30-asé 1,5%.
Minden évben a 30-as 0,75%-al többet fog fizetni, mint a 27-es, mert a bázisuk közös lesz végig.
"úgy rémlik annak 6% Körüli a kamat nem?"
Nem a "rémlik" számít, hanem utána kell nézni!
Már most 16% a 2030/Imre kamata. Nincs államkincstári értékpapírszámlád? Ott megnézheted.
Ha nincs, érdemes nyitni, mert ha máshol veszel állampapírt, rosszabbul fogsz járni.
De van. Azt írtam le.
30as I-re szavaztok?
#17 - A PMÁP kifizeti a kamatot, megjelenik a számládon a pénz.
Utána abból azt vehetsz, ami éppen kapható.
Dd vissza is lehet forgatni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!