Miért más az árazása az állampapíroknak bankonként?
Figyelt kérdés
Én eddig abban a (ezek szerint téves) elképzelésben éltem, hogy OTP-nél és a Magyar Államkincstárnál ugyanazt az állampapírt, ugyanannyiért lehet megvásárolni. De nem. Én nézek valamit félre, vagy az OTP-nél tényleg totál más százalékok vannak a vételi és eladási árfolyamokra?2023. jan. 26. 20:21
1/5 anonim válasza:
Mas az ara, mint ahogy a nagykerben es a sarki boltban is mas az ara ugyan annak a kilo krumplinak.
2/5 A kérdező kommentje:
De miért? A kötvénynek van egy piaci ára, egy hozama. A részvény se drágább, max a számlavezetési díj, vagy a jutalék.
2023. jan. 26. 20:28
3/5 anonim válasza:
Nem tudom, miért merül fel egyáltalán, hogy valki ne az államkincstárnál vezessen ilyen számlát. Ingyen van és egyszerű. A bank meg felszedi érte a maga kis hasznát.
4/5 anonim válasza:
#2 - "A részvény se drágább, max a számlavezetési díj, vagy a jutalék."
Akkor meg is fejtetted. Itt se az állampapír a drágább, csak van rajta jutalék.
5/5 A kérdező kommentje:
#3: mert amíg ezt nem tudtam, addig 0 érv szólt amellett, hogy nyissak plusz egy helyen számlát
2023. jan. 26. 21:35
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!