Mit is csinál az alapkamat?
Figyelt kérdés
Folyamat azt hallani, hogy ne vegyenek fel az emberek lakáshitelt mert brutális az alapkamat.
Én nem egészen értem ennek a fogalmát. Tudná ezt valaki egyszerű matek példák alapján szemléltetni?
-Példa-
Használt lakás értéke: 15 millió
Önerő: 5 millió
Kölcsön: 10 millió
Futam idő: 10 év, 120 hónap
Ezekkel az alap adatokkal mennyi lenne az havi törlesztő részlet és végül összesen mennyit kéne visszafizetni mondjuk
0% - /hó - összesen:
5% - /hó - összesen:
10% - /hó - összesen:
alapkamat esetén?
2023. jan. 15. 14:47
1/3 anonim válasza:
Nyomogasd ezt a kalkulátort:
10 évre, 10 millió:
kamat 3% törlesztő: 96561
5%, 106066
10%, 132151
15%, 161335
2/3 anonim válasza:
Az alapkamat leegyszerűsítve az a kamat, amit az MNB fizet a bankoknak a nála elhelyezett betétek után. A bankok nem fognak a lakosságnak alacsonyabb kamattal hitelt adni annál, mint amekkora kamatot az MNB-től kapnak.
3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm mind2 választ!
Igen ezta videót közben megtaláltam, szerintem elég jól elmagyarázta a csajszi:
2023. jan. 15. 21:37
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!