Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Ha nyitok egy deviza számlát…?

Ha nyitok egy deviza számlát…?

Figyelt kérdés

Ha nyitok egy deviza számlát ahova a spórolt pénzem tenném be euróba, hogy ne veszitse az értékét, jobban járok?

Mennyibe kerül fenntartani egy deviza számlát /év?

22 vagyok még így az otp is ingyen van még hivatalosan.. de mindig von le piti összegeket pl 800 ft.. ha van a kártyán éppen pénz, mert nem azon tartom!

2023. jan. 8. 13:37
 1/10 anonim ***** válasza:
52%
Ha csak ennyi, akkor természetesen Revolut.
2023. jan. 8. 13:38
 2/10 anonim ***** válasza:

Forintban tartáshoz képest valószínűleg jobban jársz, ha az euro-forint árfolyam hasonló tendenciát mutat a jövőben, ugyanakkor az euró is inflálódott az éven, kb 10%-ot!

Egyéb befektetésekhez képest viszont nagy valószínűséggel bukni fogsz, hiszen már a PMÁP is februártól több mint 15%-ot fog kamatozni.

Nem mellékesen a devizaváltásnak költsége van, még revoluton is, bankoknál/váltóknál pedig kapásból bukod a pénzed 1-4%-át, euróról-forintra váltásnál szintén lesz átváltási költséged.

Mindezt figyelembe véve, a devizaváltás jó ötlet, amennyiben befekteted. Hogyha csak bankszámlán parkoltatod, akkor szart cserélsz kakára.

2023. jan. 8. 14:58
 3/10 krwkco ***** válasza:

Ha OTP-s vagy, nézz utána a "Árfolyam+ számlacsomag elemnek". Ha azt használod, nem is kell devizaszámla. Csak nyitsz egy értékpapírszámlát az államkincstárnál és a devizaszámlájukra utalsz eurót a forintszámláról PEMÁP vásárlás céljából. Legfeljebb havi 300 ezer forint esetén deviza közép vagy majdnem közép árfolyam. Az utalás díja 0,3%.

Viszont a pénzkivét irányában nem fog működni. Arra majd más megoldás kell.

2023. jan. 8. 16:04
 4/10 anonim ***** válasza:

Cserébe ugyanezek, amiket a kollegák felsoroltak, mind ingyenesek Revoluton.

Nem értem ki az a kattant, aki még hagyományos bankokkal sarcoltatja magát.

2023. jan. 8. 16:20
 5/10 anonim ***** válasza:
Revolut vagy Wise
2023. jan. 8. 17:49
 6/10 krwkco ***** válasza:

"Cserébe ugyanezek, amiket a kollegák felsoroltak, mind ingyenesek Revoluton."

A pénz ingyen jut el az OTP-ből a Revolutra?

Vagy ingyen lehet inflációkövető eurokötvényt venni? Vagy egyáltalán nem lehet.

2023. jan. 8. 17:51
 7/10 anonim ***** válasza:

Igen, ingyen jut el, ráterheled a revoluton az OTP kártyára.

és igen, ingyen lehet inflációkövető eurókötvényt venni. Épp a héten vettem 3000 EUR-nyit.

Mik ezek a hülye kérdések?

2023. jan. 8. 17:56
 8/10 krwkco ***** válasza:

Igazad van, a kártyára nem gondoltam.

"ingyen lehet inflációkövető eurókötvényt venni. Épp a héten vettem 3000 EUR-nyit."

Ez nagyon érdekelne. Tőzsdén vásároltad? Mi az azonosítója?

2023. jan. 8. 18:27
 9/10 krwkco ***** válasza:
Vagy euró átutalás az ÁKK-ra és PEMÁK?
2023. jan. 8. 18:29
 10/10 anonim ***** válasza:
EURÓ átutalás, ingyenesen, államkincstáros.
2023. jan. 8. 19:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!