Ha a havi megmaradó pénzemet nem forintban szeretném tartani akkor mi a legjobb opció? Meglévő lakossági- mellé devizaszámlát nyitni(otp lenne), revolut, esetleg valuta a fiókban, netán egyik sem?
Devizában tartanád, vagy befektetnéd?
Én amit simán devizában tartok, az párezer euró magán Revoluton (a többit befektetem). Az egyik cégemnek vannak még deviza tartalékai komolyabb mennyiségben, Revolut Business-en.
Én nem vagyok hajlandó a magyar banki irgalmatlan sápokat és díjakat fizetni.
a számlavezetés olcsó az OTP-nél, valami 60Ft per hó egy devizaszámla pluszban.
De a váltásnál nagyon lehúznak.
Ha nem nagy összegről van szó, akkor Revolut, ha nagyobb összeg, akkor inkább fektesd be.
Az OTP-nél létezik egy "Árfolyam+ számlacsomag elem".
"a/ Elektronikus2 devizautalások havi 300 000 Ft-ig
...
Akciós* jelleggel: OTP hivatalos középárfolyam...visszavonásig, legkésőbb 2023. február 28-ig"
Utána: "Középárfolyam alkalmazására vonatkozó akció visszavonása, megszüntetése esetén: Kedvezményes árfolyam"
Lehet, hogy pont ez kell neked.
Vagy, ha bonyolultabb megoldásokat is keresel:
Interactive Brokers.
Váltás tőzsdei árfolyamon. Gyakorlatilag középárfolyam. Váltási díj 2 USD. Nem kötelező befektetni. Számlavezetési díj nincs. Havi 1 visszautalás ingyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!