Vennél most babakötvényt?
És miért vagy miért nem?
Halogattam a döntést így év végére, ami volt pénzem pmápba tettem.
A babkötvény most jobban adózna illetve 120e-re adna 12e bonuszt egyből..csak még 16 évig hozzáférhetetlen nekem.
A babakötvény a gyerek nevére szól, szóval utána is hozzáférhetetlen lesz neked.
Mi is vettünk a gyerekeknek, rakjuk bele a havi 10-et, de a többit saját néven tartjuk. Mi is PMÁP-ban.
Jósok vagytok?
"ennél jóval többet fog majd kapni, kipótoljuk egy kis lakás árára."
Kis lakás? Neki meg fog felelni a kis lakás? És ha külföldön fog továbbtanulni, akár már középiskolában? Mert pl. élsportoló lesz? Külf-i egyetem?
Lehet ettől "rosszabb" is, menő szakmája, munkája lesz érettségivel, OKJ-vel, nem kell mindenkinek egyetem, én későn eszméltem.
És az ellenpélda, biztos tudjátok pótolni a pénzt folyamatosan 16 évig? Lesz még másik gyereketek?
Számomra bizonytalan az egész, a jövő is. 18 évesen cirkuszolni az államkincstárnál, hogy márpedig kis lakás. Nem! Buli, kisautó, fesztivál, albérlet a haverokkal, barinőkkel, vállalkozásra, szolgáltatásra, stb.
Tedd inkább állampapírba, de ne úgy neveld, hogy 18-ra lesz egy csomó pénzed.
Ha a leányzónak 18 évesen odanyomtok egy valag pénzt, azt garantáltan el fogja tapsolni baromságokra. Ha meg vesztek neki egy kéglit, akkor meg az lesz a baja, hogy:
- Kicsi
- Rossz helyen van
- Nem jó a beosztása
- Nem lehet bulizni a nyugger szomszédok miatt
- Kihallatszik, ha hangosan dugnak
Először is bocs, hogy nem olvastam el a kiírt kérdést, és teli van helyesírási hibával.
Másrészt, igen lehet nem fog lakást kapni, hanem egy kis garzon értékével megegyező életkezdési támogatást.
Én is kaptam, a feleségem is kapott, eladva őket tudtunk venni egy megfelelőbb méretűt. Enélkül eléggé meg lettünk volna lőve (biológusok vagyunk mindketten), a külföld lett volna az egyetlen esélyünk. De ez itt off topic.
De sok buta válaszadó van itt.
Ugyan amikor az én gyermekem volt kicsi, még nem volt ilyen kötvény, de folyamatosan félretettünk neki, emellé vettünk neki egy kis lakást.
Eredmény:
1. Mivel kiskora óta folyamatosan, az ő szintjén kapott pénzügyi nevelést, megtanítottuk bánni a pénzzel, és már 10 évesen jobban ismerte a gazdaságot mint a hangosan dugó proli 30 éves korában, ezért nem herdálta el a pénzt, hanem ügyesen bánik vele.
2. Volt esze, és a lakást kiadta, passzív jövedelmet csinált belőle (Pest belvárosában, turisták használják).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!