Ha bitcoint vesz valaki, és csökken az értéke,miért mondják,hogy bukott?
Pàr napja kezdtem el ezt tanulni, és szeretném ezt az egészet elkezdeni, már csak arra várok,hogy betöltsem a 18-at. Meg persze,hogy megtanuljam jobban. Viszont van amit nem teljesen értek, ezért megkérdezem.
Ha mondjuk pár hónapja vettem volna 100forintért bitcoint, az ugye most csökkent volna, és kevesebbet érne.Viszont ha ugyanúgy bent hagyom, és mondjuk jövőre felmenne az ára, akkor az összeg is nagyobb lenne, nem? Csak mert erre mondják sokan, hogy ez bukás. De csak ideiglenesen ugye? Tehát ahogy az àrfolyam nő/csökken úgy változik a pénzem is amit beraktam?
Igen, ha veszel 0.3 BTC-t akkor az 0.3 marad attól függetlenül, hogy a bitcoin árfolyam 15k$ vagy 35k$.
Ha valaki nagyobb összegű bitcoint vesz - mondjuk egy ház ára / összeg megtakarítása - akkor az nem feltétlenül teheti meg, hogy akármeddig hagyja állni a pénzt, mivel szüksége lesz rá
Egy évvel ezelőtt 69k$ volt az árfolyam, 8 hónappal ezelőtt 47k$
Most pedig 16k$. Szóval egy év alatt negyedére csökkent az árfolyam.
Ha neked minden pénzed ebben van, és látod, hogy még mindig esik az árfolyam mit teszel? eladod ennyiért ahol most áll és bukod a pénzed 65%-át, vagy vársz még egy évet hátha feljebb megy? De mi lesz ha két év múlva 4k$ lesz az árfolyam? Akkor a pénzed 90%+-át buktad?
Ha neked X idő múlva fixen kell a pénz, akkor választási lehetőséged sincs, csak veszteséged kiszálni.
Létezik realizált és realizálatlan veszteség.
Amikor benthagyod a realizálatlan veszteségű eszközt, akkor ugyanolyan döntést hozol, mintha befektetnél annyit abba az eszközbe, mint amennyit most ér. Csak a kereskedési jutalék és a marzs a különbség. (Nomeg egy kis pszichológia, hogy nem vagyok vesztes. (De igen. Legalábbis ebben az ügyletben pillanatnyilag vesztettél. :-( ))
Szóval az a kérdés, hogy jó döntés lenne-e abba az eszközbe most befektetni. Ha az egy hosszútávon ingadozó, de állandó átlagú eszköz, akkor érdemes lehet alacsony áron "megvenni". De ha egy hosszú lefelé menő trendben van, aminek látszanak fundamentális okai, akkor inkább érdemes lehet a legközelebbi lokális csúcsban való megválást választani.
Zárójelben: Én is tartogatni szoktam a veszteséges eszközeimet, de ezek mögött vállalatok vannak termelőeszközökkel és nem kripto.
Sokan az egybites pénzforgalmi szemlélettel tekintenek a vagyonukra, ezért a nem realizált vesztesèget nem tekintik bukásnak, mert még nem történt meg a pozíció zárása.
Ha átfogóan, nem pénzforgalmi, hanem a kettős könyvvitel szemléletével tekintesz a vagyonodra, akkor bizony két időpont között (!), ha leértékelődtek az eszközeid akkor csökkent a vagyonod, kevesebb a mozgósítható erőforrásod. Buktál.
Ismerem ezt a szemléletet hozzá nem értők gondolnak így rá.
Látják a grafikont és azt gondolják hogy ő majd el fogják találni a csúcsot.
Kérem próbálná Kati nem érnek rá olyan apróságokra hogy az is bukik aki kiszáll egy nagyobb emelkedés előtt. De ugyanúgy relatív bukásról van szó mint amikor az ellenkezője történik Nem száll ki ha negatív bá megy esés miatt hanem megvárja míg pozitív lesz.
Megtévesztő az hogy mi lesz volna ha ez meg az meg amaz de ha elkezdesz vele foglalkozni elég gyorsan rájössz hogy ha ezeket tudnád
Egy dollár kezdőtőkével nagyjából egy hónap alatt milliárdossá vállhatnál.
Mivel nem tudod ezért a folyamat lassabb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!