Bérbe adott ingatlant érdemes most eladni és az árát PMÁP-ba fektetni?
Vidéki, 20 M Ft-ot érő házról van szó, amit jelenleg 100.000 Ft-ért adok ki (ez a tiszta nyereségem belőle).
2023-ban, ha jól számolom, havi 1,33% körül hoz majd a PMÁP, vagyis ha eladom a házat, és az árát állampapírba fektetem, akkor 260.000 Ft-ot kapok rá havonta, ami közel háromszorosa a kiadásból nyerhető összegnek.
Érdemes ezt meglépni? Mi a kockázat benne? (az államcsődön kívül)
Igen, én sem vagyok benne biztos, hogy jelentősen és gyorsan emelkedik majd az értéke.
A fent leírt esetben már egy év alatt lenne 2 millió többletbevételem, ha meglépem ezt. Ilyen gyorsan nem nő egy ház ára szerintem.
És ki veszi meg akkor 20M-ért, ha helyette vehet államkötvényt, aminek a kamatainak harmadából kibérli?
A befektető annyi hozamot fog várni minimum, amennyit a kötvény fizet, úgyhogy a vételi ajánlat is ehhez kell, hogy igazodjon…
Egy 20 millát érő házra a 100e kiadási pénz egész jó.
Állampapírral jobban járnál, de vedd figyelembe azt is ha egy éven túl ugranál vissza ingatlanba, akkor magasabb illetéket kell majd fizetned.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!