Érdemes most befektetni az új 11%-os Bónusz Magyar Állampapírba,vannak e valami mellékes kockázatai?
Szépen beterelik az embereket BMA-ba, aztán vagy úgy csinálnak, mint a manyup-nál vagy hoznak kétharmaddal egy olyan törvényt, ha kiakarod venni, 50% adó a teljes, befizetett összegre, vagy 10 évig nem veheted ki a betett összeget vagy szépen el inflálják a pénzed.
Hihetetlen, hogy a magyar nép legnagyobb része agyilag mennyire naív, gyerek szinten van és bízik a maffia kormányban, akik a NER haverokkal együtt folyamatosan kizsákmányolják a népet.
Ezt a szar dumát nyomjátok 10 éve, hogy le fogják nyúlni.
Én 10 éve folyamatosan rakok pénzt állampapírba, volt amikor többet raktam be, volt amikor csak kivettem belőle.
A tény: Mindig minden kamatot megkaptam, és mindig bármennyi állampapírt bármikor el tudtam adni, amikor akartam és a számlámra utalni a pénzt.
Kicsit se bízom a Fidesz kormányban, de tudom hogy működik egy értékpapír és miért jelent minimális kockázatot abban tartani a pénzt.
Raktam volna 1% kamatért a bankba? Az nagyon megérte volna.
----------------
Én a bónuszba nem bízom olyan szempontból, hogy 3 havonta változik a kamata, számomra megjósolhatatlan, hogy fog változni.
A PMÁP egyszerűbb ilyen szempontból.
Az állampapír alacsony kockázatú befektetés.
Az állampapír egy kötvény, te finanszírozod az államadóságot.
Ha államcsőd lesz vagy hosszabb ideig tartó hiperinflációs ciklus akkor kb semmit nem fog érni a vásárlóértéke.
Ha beüt a krakk akkor az állam is jó akar majd járni. Ő mondja meg, hogy mennyi vásárlóértéket képvisel az a kötvény amit neked visszaad majd.
2-es vagyok.
Jól látod 4. hozzászóló.
Én, nem alapoznék egy hazaáruló, maffia kormányra.
"PMÁP 2 hónap múlva már 16-17%-ot fog hozni."
Igazándiból lényegtelen infó, mert ha beüt a hiperinfláció akkor semmit nem érsz majd vele. Akkor jól jársz ha elköltöd vagy kívül helyezed a vagyonod egy részét a fiat pénzügyi rendszeren.
3/
Azt meg,hogy mindenhol fix 11%-ra hírdetik
6/
Kíváncsi leszek a millióidra
#8- "Azt meg,hogy mindenhol fix 11%-ra hírdetik"
Nem kéne bedőlni a hirdetéseknek, vagy meg kéne nézned az apróbetűt is...
"Az első kamatperiódus esetében – értve ez alatt a 2022. szeptember 30.
napjától (ezt a napot is beleértve) 2022. december 30. napjáig (ezt a
napot nem beleértve) terjedő időszakot – a kamatbázis mértéke 10,32%
p.a., azaz évi tíz egész harminckettő század százalék. "
Dec 30-ig fix az amit te fixnek hiszel. Aztán vagy csökkenni fog, vagy nőni.
Lehet, hogy 1 évig folyamatosan nő. (De a PMÁP is nőni fog márciustól)
De előbb-utóbb mindkettő csökkenni fog. Legalábbis én szeretném, hogy ne kelljen évikig 20%-os infláció mellett élni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!