Rossz számlaszámra való utalás visszavonása?
Szüleim számlájára szerettem volna pénzt küldeni azonnali fizetéssel. De a 2×8 számjegyű kód helyett 3×8 jegyű kódot adtam meg,ami a hitelkártya száma.
Eddig nem lenne gond, mert ahogy láttam tudna számlák között utalni. Viszont amikor megnézem a részleteket,ott csak 2×8 számjegyet látok,és az összeg könyvelés alatt áll,a kàrtyáján pedig még nincs az összeg,pedig azonnal átutalással kértem.
Ezt nem tudom,hogy azért mert könyvelés alatt van,vagy mert nagyon elb@szt@m,de nem kis összegről van szó.
0 24 es banki telefonos ugyfelszolgalat van. Nem értem miert nem oket hivod.
Maradjunk annyiban hogy oriasi fogalom zavarban vagy.
A bankszamlak 24szambol allnak, pontosabban 3x8 szamjegybol. Vannak bankok ahol 2x8szamuak a szamlaszamok de ott az utolso 8szam az 0( pl otp) igy azt nem is kell megadni belföldi utalasnal csak nemzetközinel ahol ibant kwrnek.
A bankkartyak meg 4x4szambol allnak.
Tehat te ha jol ertem egy 4x4jegyu bankkartyaszamot irtal be.
Ha bankkartyaszamot adtal meg akkor az biztos nem fog megérkezni sehova mert a bankkartyak szama is egy bizonyos szamsorral kezdodik, pl mas a visanak es mas a mastercardnak. A magyar bankszamlak meg egyik sem kezdodik ugy mint barmelyik kartyaszam. Igy a penzed uszik az eterbwn valószínűleg, tehat mindenképpen kapcsolatba kéne lepned velük hogy forditsak vissza.
Írtam az ügyfélszolgálatnak,írták, hogy beszéljem meg szüleimmel,hogy akkor visszautalják majd.
Az új netbankon keresztül végeztem el,és az ő netbankjukról lestem le a számlaszámot. Viszont nem figyeltem,hogy nekik van egy folyószámlaszámuk és egy HITELszámlaszámuk.
Előbbi 2×8, utóbbi 3×8 számból áll.
Nekem sikerült a HITELSZámlaszámra küldenem a pénzt. (Hitelkártyàra a bankkártya helyett)
Mindegyik 117-el kezdődik.
Nem a kártyaszámra küldtem el.
Viszont még nem lett elkönyvelve az utalás, szóval gondolom ezért nincs még nála a pénz.
Azt hiszem tud más is, legalábbis az OTP-től láttam levonásokat,illetve bevételeket is. Mástól nem hiszem.
De láttam,hogy lehet a Hitel és bankszámla között utalni. Ha esetleg átmegy a pénz,akkor átutaltatom a hitelről a banszámlájára a pénzt.
Te hitelkartyat írtál. A hitelszamla az ugy mar mas.
Azt nem tudom hogy mi van akkor ha egy hitelszamlara mas szamlajarol erkezik penz. Elfogadja a rendszer? Ha igen tulfizetes lesz es kerni kell hogy utaljak vissza.
Ha nem akkor eleve visszakuldi a rendszer.
Első körben tisztázni kéne hová utaltál, mivel a
hitelkártya =/= hitelszámlával és a hitelkártyára vésett számok =/= a hitelszámla számlaszámával. Sőt a bankkártya =/= bankszámlával és a bankszámlára vésett számok =/= a bankszámla számlaszámával.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!