Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » 1000. 000 ft hitelre 7 év...

1000. 000 ft hitelre 7 év alatt 3000. 000 fizetni, létezik ez?

Figyelt kérdés

2009-ben személyi hitelt vettem fel, + volt folyószámlahitelem is, amit nem tudtam fizetni, mert elvesztettem a munkám, kértem, hogy fél évre csökkentsék a törlesztőrészletet(adósvéd. pr.), de azt mondták, csak annyi a lehetőség, hogy a két tartozást összevonják, ami így 1132000(egymilliószázharminckétezer(!) ft lett, és hogy nincs más megoldás, 7 éven keresztül havonta 35000(!) ft - ot kell törlesztenem a banknak. Előtte a részlet 30000 volt havonta, 5 évre! Tehát rosszabbul jártam, pedig pont az volt a gond, hogy nem tudok fizetni.

Kiszámoltam és 7 év alatt több mint 2900.000 ( kettőmilliókilencszázezer!) ft - ot kell törlesztenem.

Lehetséges ez? Sajnos banki és hivatalos ügyekben nagyon nehezen igazodom el, mégis úgy gondolom, itt valami nagyon nem stimmel. Hova fordulhatnék? Segítsetek!

2010. szept. 27. 10:00
 1/9 anonim ***** válasza:
Igen,nagyon is lehetséges..Hiszen van kamat is,és mivel összevonták más lett a fizetés összege és más a kamat..Olyan mintha új kölcsönöd lenne..
2010. szept. 27. 10:16
 2/9 anonim ***** válasza:

A személyi kölcsönök kamata 3-4X magasabb, mint egy jelzálog hitelé, ezért sajnos nem lehetetlen az általad említett törlesztőrészlet, viszont igen nagy eltérések lehetnek több okból is:

Nem mindegy, melyik bank, milyen típusú személyi kölcsönéről van szó. Egyes bankoknál az is számít, hogy oda érkezik-e a munkabéred, milyen régi a folyószámlád, stb, stb.

Lefuttattam 2 különböző kalkulációt 2 banknál és alacsonyabb törlesztőrészlet jött ki, mint amit fizetsz, de mint mondtam, függ a Te személyes paramétereidtől is a kamat.

Ha leírod, melyik bank hiteléről van szó és írsz pár dolgot arról, hogy milyen munkabéred van és melyik bank folyószámlájára kapod, többet is tudok segíteni. (Lényeges, hogy ne legyél BÁR listás)

Egy hiteltanácsadó

2010. szept. 27. 10:32
 3/9 anonim ***** válasza:

Csakis ilyen létezik.

Mit gondolsz, az a sok ingyenélő a bankokban miből élne ilyen jól, ha nem igy lenne.

Ha nem igazodsz el ilyen dolgokban, akkor minek veszel fel hitelt? Én eligazodnék benne, mégsem veszek fel.

2010. szept. 27. 13:38
 4/9 anonim ***** válasza:
Az ingyenélő pedig a hiteltanácsadókra fokozottan vonatkozik. Egy szavukat se hidd el.
2010. szept. 27. 13:39
 5/9 anonim ***** válasza:

Kedves utolsó válaszoló. A felesleges sértegetésen kívül használható, előre mutató választ is tudsz adni a kérdezőnek?

Nekem úgy tűnik, hogy valódi, pénzügyekkel kapcsolatos információkat eddig csak tőlem, az ingyenélőtől kap, ráadásul teljesen ingyen, tőled meg a nagy semmit kapta.

2010. szept. 27. 19:02
 6/9 anonim ***** válasza:

nyugi, tőlem jobb tanácsot kapott, de ne idegeskedj, úgysem fogadja meg.

Az ilyeneknek találták ki a magadfajtákat

2010. szept. 27. 19:09
 7/9 anonim ***** válasza:
A magadfajtáknak viszont az köszönhető, hogy egy rakás bajbajutott ember semmikor, vagy már csak későn fordul szakemberhez, amikor már tényleg nincs segítség.
2010. szept. 27. 19:19
 8/9 anonim ***** válasza:

Ő valószínüleg végigdolgozta az életét, mégis el van adósodva.

Te ugyanakkor egy szalmaszálat sem tettél soha keresztbe, csak az ilyen emberek tudatlanságát használod ki. Mégis megélsz belőle, valszeg nem is rosszul.

Nem probléma, de ne légy magadra büszke.

2010. szept. 27. 19:23
 9/9 anonim ***** válasza:
Ne ítélkezz ismeretlenül.
2010. szept. 27. 19:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!