Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Megéri állampapírba fektetni?...

Megéri állampapírba fektetni? Ha igen hogy működik röviden összefoglalva?

Figyelt kérdés
Nagyobb tulajdon eladásából maradt nagyobb összeget szeretnék állampapírba fektetni nevezzük 1.000.000 Ft-nak, ha ezzel számolunk hogy érné meg legjobban? ha megéri egyáltalán.

2022. okt. 5. 11:55
 1/2 anonim ***** válasza:
100%
Az államkincstárnál nyitsz egy ingyenes számlát, és azon keresztül vásárolsz. A bankoknál is lenne rá lehetőség, de ők jelentősnek számító kezelési költséget számolnak fel. Miután megvan a számla, eldöntöd, hogy milyen állampapírt akarsz venni, tudsz válogatni közülük kamat, lejárati idő, pénznem stb. alapján. Azt választod, amelyik szimpatikus. Megérni nominálisan megéri, mert biztos, hogy több pénzt fogsz visszakapni, mint amennyit befizettél. Az más kérdés, hogy annak a pénznek a vásárlóereje mennyi lesz X idő múlva, mikor kiveszed.
2022. okt. 5. 12:01
 2/2 anonim ***** válasza:
100%
Én még annyit tennék hozzá, hogy a postán nyitottam értékpapír számlát, ez is ingyenes, és a Kincstár nevű alkalmazással tudok venni és eladni papírokat. Ha lejár, ingyen rá tudom utalni a saját bankszámlámra, ha szükség van rá. És szerintem is megéri, mert annyit kamatoznak, hogy ha esetleg előbb kiveszed, mint ahogy lejár, és emiatt levonnak 1 százalékot, már akkor is nyertél valamennyit, attól függ mennyi ideig hagyod bent.
2022. okt. 8. 07:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!