Devizaszámlán vagy értékpapírszámlán érdemesebb megtakarítani?
Szeretnék minden hónapban félretenni valamennyi pénzt (100.000 Ft alatt), de nem tudom, mi érné meg jobban.
Fizetésemet Ft-ban kapom, OTP-nél van bankszámlám. A "standard" takarékszámla szinte semmit nem kamatozik, így ott gyakorlatilag csak elvész a pénzem.
Gondoltam rá, hogy dollárba és/vagy euróba váltanám át azt, amit a hónapban megspórolok, így az hátha egy picivel értékállóbb lenne, de ehhez ugye kellene egy devizaszámla.
Vagy a másik, hogy valamilyen értékpapírba fektetnék, de ehhez ugye értékpapírszámla kellene, és itt nem biztos, hogy bármikor hozzáférek a pénzemhez, vagy ha igen, lehet sokkal kisebb értéken tudom visszaváltani, amikor szükségem lenne rá.
Sokan javasolták a Wise-t devizához, de nem tudom, mennyire megbízhatók.
Mit javasoltok, illetve egyes számlákat hol javasolnátok nyitni? Milyen tapasztalataitok vannak a különböző intézményekkel?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!