Falusi CSOK-nál is lehet házat cserélni/átvinni másik házra?
Sokan úgy tudják, hogy CSOK esetén 10 évig nem lehet elköltözni, de ez nem teljesen így van. Sima CSOK esetén a lakást el lehet cserélni egy nagyobb/értékesebb lakásra. Eladni is el lehet és ha 60 napon belül vesz az ember nagyobbat/értékesebbet, akkor át lehet vinni a CSOK-ot. (Olcsóbbra is át lehet vinni, viszont ez esetben arányosan vissza kell egy részét fizetni.)
Arról viszont nem találtam információt, hogy ez falusi CSOK-nál is működik? Falusi CSOK-nál is át lehet vinni a kedvezményt?
És mi van akkor, ha faluból városba költözik valaki?
Úgy tudom, legalábbis CSOK esetén azt olvastam, hogy el lehet adni hamarabb a CSOK-os támogatott lakást, csak 60 napon belül meg kell kötni az új lakásra (aminek nagyobb értékűnek kell lennie) és az az adásvételit meg még valamilyen dokumentumot (talán a földhivatali bejegyzésről szóló igazolást vagy tulajdoni lapot, de nem vagyok biztos benne) be kell mutatni valamelyik hivatalba.
Vagy ez csak CSOK esetén van így?
Összességében lehet, csak sok pénz kell hozzá (legalább önerő, de még ki tudja mennyi, az új ház értékétől függ), illetve falusi CSOK-ot csak falusi CSOK-os preferált településre lehet átvinni ha jól értem.
Köszönöm a választ!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!