Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Hogy működik a kártyás fizetés...

Hogy működik a kártyás fizetés üzletekben, személyesen?

Figyelt kérdés
2022. szept. 20. 21:31
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
68%
Semmi extra, odaadod a kártyát, beteszi a gépbe elédteszi a kis billentűzetet bepötyögöd a 4 jegyű pin kódod és ennyi.
2022. szept. 20. 22:15
 12/25 anonim ***** válasza:
100%
"Inkább nem vallanám be a koromat, mert kínos, hogy aránylag fiatalon nem tudom." Nekem anyukám előbb tudta, hogy miképp kell kártyával fizetni, mint én. Ő többet használ kártyát, mint én. Én ebben nem látok semmi cikit. Ha esetleg mégse menne a fizetés, akkor nyugodtan megkérdezheted a pénztárost, hogy hogy is kell csinálni. Senki sem úgy születik, hogy mindent tud, ebben nincs semmi ciki, attól még, hogy fiatal vagy, te sem bankkártyával a kezedben születtél.
2022. szept. 20. 22:16
 13/25 anonim ***** válasza:
100%

Igen, a PIN a négyjegyű kód, mint a telefonoknál.

"Eddig sosem fizettem kártyával, belém lett nevelve az ilyesmitől való szorongás, és ez a problémám igazából." Apósomék is csak készpénzes fizetéssel érzik magukat biztonságban, sosem mertek kártyát használni. És biztosan tudom, hogy ha egyszer rákényszerülnének, tisztára be lennének parázva, hogy bénázni fognak, de mindenáron úgy akarnának tenni, mint akik "értenek hozzá", nem "tudatlanok". Mert cikinek éreznék.

Én is készpénzesen nevelkedtem, és bő huszonévesen kezdtem el kártyával fizetni, azért, mert enélkül sokkal magasabb volt a számlavezetési díjam. És eleinte a kedves hentes néninél vettem csak a bátorságot, hogy begyakoroljam a kártyázást. Szóval értelek. :D

2022. szept. 20. 22:19
 14/25 anonim ***** válasza:
100%
15e alatt nem kell pin kód. Ha gyerek a kérező, nem hinném h többtízezres tételeket vásárol..
2022. szept. 20. 22:21
 15/25 A kérdező kommentje:

Na jó, nem vagyok gyerek azért. :D 20 vagyok egyébként most lettem úgy kolis, hogy nem járok haza hetente, hogy adjanak pénzt a szülők, hanem melóm van, a fizum az én számlámra jön,

Koliba meg nem szívesen tartanék magamnál annyi kp-t, hogy több hétig elég, viszont ha kettőnél többször veszek le pénzt, az nekem extra költség, szóval azt hiszem meg kellene szokni a kártyás fizetést.

2022. szept. 20. 22:33
 16/25 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon szeretek kártyával fizetni, csak 1 veszélye van, hogy míg a pénztárcádba belenézel, hogy van egy 5ezresed,meg egy kis apród és látod hol a vége, a kártyánál nem. Csak érinted és mész tovább. Ha bemegyek egy drogériába meg a Sparba 10-15 ezer simán elmegy, pedig semmi luxust nem veszek.
2022. szept. 21. 07:47
 17/25 anonim ***** válasza:
100%
Ha nagyon feszengsz, akkor próbáld ki először egy önkiszolgáló pénztárnál. Tesco, spar, lidl-ben találsz általában.
2022. szept. 21. 09:26
 18/25 anonim ***** válasza:
100%

" míg a pénztárcádba belenézel, hogy van egy 5ezresed,meg egy kis apród és látod hol a vége, a kártyánál nem"

16: hát azért még egy mérsékelten tudatos (pénzügyileg értve) ember is tisztában kell legyen az akutális pénzügyi helyzetével. Eleve nem cipeled magaddal folyamatosan az egész havi keresetedet....

A bankszámla egyenleged pedig ugyanúgy egy kattintással elérhető, mintha a pénztárcád cipzárjára kattintanál. :)

2022. szept. 21. 09:37
 19/25 anonim ***** válasza:
100%
Érdemes a kártyás vásárlás előtt aktiválni a bankkártyát (ha még sosem fizettél vele).
2022. szept. 21. 10:44
 20/25 anonim ***** válasza:
100%
19: manapság már nem kell külön aktiválni, a legelső vásárlásnál is elég. Akkor kérik a PIN-t, és már aktív is.
2022. szept. 21. 10:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!