A Földhivatal nem adja vissza az érkeztetett adásvételit, ha lejárt a 6 hónapos függőben tartás?
Lejárt a függőben tartás, és most szerződés módosítással beadjuk az igényt újabb 6 hónap függőben tartásra. Viszont a földhivatal az előző függőben tartásból származó adásvételit nem küldte meg a függőben tartás lejárata után. Ez gondot okozhat a lakáshitel ügyintézés folyamán?
Nekem úgy lett volna logikus, hogy azokat is újra érkeztetjük. Mi a gyakorlat ebben az esetben?
Benyújtottak egy iratot a földhivatalhoz, ami tartalmazott valamilyen feltételt. Mindegy, hogy milyet. 6 hónapig lehetett azt a feltételt teljesíteni. Ha nem teljesült, az irat irattárba megy, ha teljesült, akkor az iratban foglaltakat teljesíti a földhivatal, vagyis bejegyzi a benne foglaltaknak megfelelően például a tulajdonjogot az ingatlan nyilvántartásba, amiről az érintetteket írásban értesíti.
Iktatta. Miért küldené vissza?
"Bocsi, 6 hónapig csak megőrzésre vettünk át egy hivatalos iratot, most már nem kell, visszaküldjük, hogy be lehessen gyújtani vele a kályhába?"
Ez nem így működik. :)
"Ez gondot okozhat a lakáshitel ügyintézés folyamán?"
Ha jól sejtem, akkor az OTP-nél hozzáértő emberek dolgoznak, tehát biztos vagyok benne, hogy nem okoz gondot nekik sem az, ha a földhivatalnál szabályosan járnak el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!