Folyószámla hitellel kapcsolatban segítség?
Átolvastam nagyon sok kérdést és választ, de még mindig nem egyértelmű. Mielőtt megigénylem, szeretnék tisztán látni.
Konkrét számokat szeretnék írni, az én esetemre vonatkozóan, de ezeket a részleteket nem szeretném nyilvánosan megosztani.
Ha privát üzenetben megírom, lenne valaki olyan kedves és megadná a választ a kérdésemre?
28 N
Mi olyan titkos abban, hogy akarsz 50k folyószámlahitelt, amiből 30k-t használnál ki?
Egyébként ne a kérdéseket olvasgasd, hanem a bankod hirdetményét. Vagy szimplán hívd fel az ügyfélszolgálatot és kapsz 1 perc alatt választ.
Képzeld: két munkatárssal is beszéltem ma telefonon, mindkettő elhadarta, ezért kértem időpontot.
Ne te döntsd már el, hogy milyen okból írhatok ki kérdést. Fordítva ülsz a lovon.
Továbbá, aki nem tud/akar segíteni, miért itt unatkozik ilyen látványosan?
Na ugye.
Következő.
Ne picsáskodj, hanem írd le mi a gondod végre.
Telefonon nem mertél visszakérdezni, itt meg játszod az agyad?
Nem értem miért nem lehet kiírni a kérdést…
A folyószámla hitelkeret egy, a fizetési számlához kapcsolódó, a szerződés szerinti időszakon belül lehívható banki hitel. Gyakorlatilag a számlaegyenleged negatív tartományba mehet a keret erejéig.
A bank rendelkezésre tartási jutalékot terhel rád a kihasználatlan keretre vonatkozóan, %-ban meghatározva.
A kihasznált részre pedig kamatot számít fel. Általában O/N BUBOR + x% per év. Ez azt jelenti, hogy a napi egyenlegre szorozza rá az aznap érvényes kamatot, és elosztja a kapott összeget 360 nappal. A napi kamatelhatárolások gyűlnek és hó végén az összeget levonja a bank (ha nulla vagy alacsonyabb az egyenleged, akkor a hitelkeret terhére, azaz tőkévé válik és onnantól az is kamatozik.)
Plusz egyéb fix díjak is felmerülhetnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!