Abból lehet gondom, ha revoluton egyszerre egymillió forintot átváltok euróra?
Azt tudom, hogy törvény szerint köteles vagy árfolyam nyereség adót fizetni a tárgyévre amikor jövedelmed keletkezett devizakereskedésből.
Azt nem tudom, hogy gyakorlatban hány magyarországon élő embert büntettek már meg ilyesmi miatt, hogy Revolut-on kereskedett devizával és a nyereség után nem fizetett adót.
Úgy érted 10% ilyenkor az adó?
Adótelezettségre gondolsz?
Ha igen akkor értem ugyanakkor keveslem szerintem akkor több mint 10% az adó, nem?
De ennél sokkal több lesz az a veszteség hogyan revolut felbontja a szerződést és többet nem válthatsz eurót vagy olyan kedvezően mint ott.
A revolut ide oda váltogatásért letilt, szerződést bont, Ez nem arra való. Ez arra való hogy valaki átváltja az euróra a forintot majd elkölti ott ahol forintot nem fogadnak el vagy el is fogadnak akkor rossz árfolyamon váltják. Ebben az esetben viszont nem keletkezik adókötelezettség.
Ha valaki Magyarországon vásárolja el revolut kártyával akkor valóban keletkezik adókötelezettség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!