Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Lakáshitelnél hogy szokott ez...

Lakáshitelnél hogy szokott ez lenni: ha előbb terhes leszek, kell valamire figyelnem?

Figyelt kérdés

Tehát pl tervezzük (nem most gyorsan, de majd) a lakásvásárlást.

Meg a babatervezést is. ÉS ha terhes leszek, mi van akkor, ha ha már csed/csed-en vagyok, és akkor igényeljük meg a lakáshitelt? Akkor rosszabbul járnánk, mert nem a teljes jövedelememet nézik a bevételnél?

mennyit számít ez pontosan, hogy szülés után vennénk majd fel, vagy előbb, míg dolgozom?

Jelenlegi helyzetben még kivárnánk kicsit, és gyűjtögetnénk is..

2022. aug. 19. 22:07
 1/5 anonim ***** válasza:
A csed/gyed másodlagos jövedelemnek számít csak.
2022. aug. 23. 02:30
 2/5 A kérdező kommentje:

Azt akarod mondani ezzel, hogy ha csed/gyed-en van valaki, munkaviszonya van mikor elment szülni: akkor elviekben a munkahelyi bérét nézik amit kapna, ha dolgozna? Vagy hogy kell ezt érteni, hogy "másodlagosan" számít csak?

Konkrétan: hogy kell számolni ha én pl már megszültem és otthon vagyok, de csak ekkora jutottunk el odáig, hgy lakást tudjunk vásárolni és hitelt tudjunk felvenni?

2022. aug. 23. 08:33
 3/5 anonim ***** válasza:
Azt jelentei, hogy az ellátás összegét nézik, de csak másodlagos jövedelemnek számít. Bankonként változhat, hogy elegendő e, hogy az egyik félnek csak másodlagos jövedelme van vagy sem.
2022. aug. 23. 11:33
 4/5 A kérdező kommentje:
Cool :( Köszi!
2022. aug. 23. 19:39
 5/5 A kérdező kommentje:
Akkor addig lenne érdemes ezt intézni, amíg még állományban leszek, terhesen.
2022. aug. 23. 19:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!