Végtörleszthetem a babaváró hitelemet anélkül, hogy visszamenőleg igénybe vett kamattámogatást ki kelljen fizetnem, ha már teljesült a kamatmentesség kritérium (megszületett azóta a második gyerekünk)?
Külföldre költözésen gondolkozunk, a hitel kamatmentesség adott, mert a felvétel óta született gyerekünk.
Tehát még költözés előtt végtörleszthetek, hogy utána büntetőkamat nélkül elsétálhassunk?
Köszi, ez sokat segített!
Ha elfogadsz egy tanácsot, keress szakembert, akivel átbeszélheted a frusztrációid, amik ahhoz vezetnek, hogy arrogáns, hasztalan kommenteket írkálsz a neten.
Pro tipp: emiatt senki ne menjen bankba, mert random ügyintéző Mancika jó eséllyel nem lesz képben a ritkább ügyekkel kapcsolatban, helyette hívja fel telefonon a bankot, ahol némi türelemmel kapcsolni fognak valakit, aki tud érdemben válaszolni.
Én is ezt fogom tenni - hétfőn…
Végtörleszthetem a babaváró hitelemet anélkül, hogy visszamenőleg igénybe vett kamattámogatást ki kelljen fizetnem...?
Erről a babaváró rendeletének a 15. paragrafusa rendelkezik.
Egyrészt: a magyarországi lakcím megszűnésével megszűnik a jogosultság a kamattámogatásra.
De a kamattámogatás érintett része így van megnevezve: "a kölcsöntartozás hátralévő összegére vonatkozóan a kamattámogatás megszűnik". És a további szövegben szerintem "az addig igénybe vett kamattámogatást az arra való jogosultság megszűnését követő ..." azt mutatja, hogy a visszafizetés csak arra a kamattámogatásra vonatkozik, amire megszünt a jogosultság.
Vagyis szerintem nem kell fizetnetek, de olvassátok el Ti is a rendeletnek ezt a részét.
Köszi krwcko, én is így értelmezem.
Ha elköltözünk, előtte végtörleszthetünk, majd mehet a lakcímváltás.
Rettentően sajnálom itthagyni a biztos egzisztenciát és mindent, amit felépítettünk, de a gyerekeink jövője miatt lépni kell.
#8 +1!
Azzal kiegeszitenem hogy burgenlandban olyan arakon vannak az ingatlanok mint itthon. Hat nem kerdes hol veszek!
"Akik megszavazták orbán1gucit, azok majd fizetik a kamattámogatást!"
Na ne mondd! Én nem szavaztam rájuk, de ugyanúgy iszom a levét mindennek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!