Kelist kérdése:
A malom megvásárolta a búzámat és mai napon volt a határidő, ki is fizették, de kétszer. Egyszer telefonhívásom után, mégegyszer délután. Próbáltam hívni őket és vissza utalni, de nem sikerült. Egyébként vissza kell fizetnem? 😁
Figyelt kérdés
Természetesen vissza fogom, mert régi a kapcsolat csak kíváncsiság2022. aug. 5. 17:29
2/4 krwkco válasza:
Természetesen vissza kell adni. Ha nem adod vissza az az ún. "jogtalan elsajátítás" bűncselekmény vagy szabálysértés értéktől függően.
"378. § (1) Aki ...
b) a véletlenül vagy tévedésből hozzá került idegen dolgot eltulajdonítja, vagy nyolc napon belül nem adja vissza, vétség miatt egy évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő."
Előtte tényleg érdemes felhívni őket, hogy tudják, miért utalsz vissza. Mit írjál közleménybe, stb. Illetve, hogy levonhatod-e a visszautalás költségét.
3/4 A kérdező kommentje:
Igen sejtettem én jogtalan vagyonosodásra gondoltam. Sajnos nem veszik fel már péntek délután. Azt nem értem a rendszer miért nem engedi vissza utalni. De majd hétfőn kiderül, köszi a válaszokat 😁
2022. aug. 5. 18:48
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!