Ezt megtehetik? Kihez forduljak?
Végső elkeseredettségemben fordulok hozzátok, HÁTHA valaki tud érdemben hasznos választ adni.
Adott egy 1millió 3száz ezer ft-os tartozás, ami az EGT tagállamban azaz Ausztriában keletkezett. Kb. 3500€
Fizettem is egy ideig, megállapodtunk havi részletben, de sajnos a kovid miatt nem tudtam dolgozni és emiatt fizetni sem.
Az osztrákok át adták a magyar egeszsegbiztositasi alapkezelőnek , aki továbbította a NAV-nak , a NAV pedig a banknak ahol a számlám van.
Természetesen inkasszó lett a kártyámon. De olyan durva szinten, hogy ebben a hónapban 0 azaz NULLA forinthoz tudtam hozzá jutni.
A bejövő jövedelmem a CSALÁDI PÓTLÉK és a CSECSEMŐGONDOZASI DÍJ mivel 2 babával vagyok itthon. Ebből tartom el őket.
Tehát 26600 Ft a két gyerekre a családi pótlék ez jött másodikán. Rögtön le szedték az összeset.
Be mentem a bankba , hogy megszüntessem a számlámat náluk hiszen azért mégis csak , mi is pénzből élünk. NEM LEHETETT! Mert inkasszó van rajta...
Kérdeztem, hogy akkor mégis mi ez hogy a 100%-ot levonták?
A valasz az volt hogy a rendszer nem nézi milyen pénz és mennyi,, rögtön le veszi. Időközben megegyeztem az osztrákokkal hogy havonta mennyit tudok fizetni, és ők akkor fogják le stoppoltatni az inkasszót ha be fizetem az első részletet. De kérdem én , miből??? Mert ma érkezett a CSED a számlámra 261 ezer forint és a számlám -5000 ftba van. Tehát akkor most az éhen halás kovetkezne????? Felháborító, én nem akartam az adósaágom elől menekülni!!! Fizetni akartam. De nem tudtam. Hívtam a Nav-ot ott leráztak hogy hívjam az E.B alapkezelőt. Onnan a Navhoz passzoltak, meg az osztrákokhoz ... németül nagyon keveset beszélek, de felhívtam őket és akkor annyit értettem hogy kell az első részlet.
Nagyon tehetetlen vagyok. Kicsit hosszú lett bocsanat.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!