Ősztől tényleg durvább lesz a válság?
Illetve ha össze nem is omlik de rendesen gyengülni fog a tőzsde?
A bankárom azt mondja hogy "a fejesek őszre vagy tavaszra várják a tőzsde helyreállását".
De a neten a legtöbben azt mondják ilyen olyan szakértők és önjelölt szakértők hogy keserves világ jön...
Melyik a valószínűbb?
Senkinek nincs varázsgömbje, így senki nem tudja, nem tudhatja, hogy mi lesz szeptemberben vagy később. Mindig azt kell kereskedni, ami éppen történik.
A tőzsdén bármikor lehet pénzt keresni, akkor is amikor emelkedik, akkor is amikor esik az árfolyam. Ennek semmi köze nincs egy esetleges válsághoz.
Van esély mind a kettőre, mint mindig. A legjobb periódusban is beüthet a baj, a covid előtt mindenki nagyon optimista volt és erős gazdasági periódus volt. Aztán hirtelen..
Nagy baj szerintem csak akkor lehet ha minden balszerencsésen alakul, amire kicsi az esély. Pl.: újra erős covid hullám, korlátozások + tartósan magas infláció, ami miatt az emberek kevesebbet fogyasztanak és bezuhan a kereslet + magas energiarák ami miatt a cégeknek drágább lesz a termelés (amit ha visszafognak tovább emelkedhetnek az árak a hiány miatt, és a munkanélküliség is) és az embereknek a megélhetés is + tovább szakadó ellátási láncok vmi miatt.(Kína-Usa konfliktus pl.) + túl szigorú kamatrmelések a jegybankoktól ami recesszióba taszíthatja a gazdaságokat.
Na ezek a fő kockázatok, van bőven.:D Válaszd ki a + jelek közül azokat amik bekövetkezésére számítasz és meg tudod becsülni mennyire súlyos recessziót látsz magad előtt. (Én alapvetően optimista vagyok, de túl hosszú már, hogy a pozitívumokat is leírjam.:)) Amúgy is, szakértők is nagyon eltérő jóslatokat fogalmaznak meg, a közgazdaságtan társadalomtudomány, nincs egzakt, univerzális igazság.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!