Hitel, de válunk?
Üdvözlet!
Feleségemmel közösen vettünk fel lakáshitelt két éve, abból vettünk házat. Most úgy alakult, hogy el fogunk válni. Ilyen esetben hogyan lesz a hiteltörlesztés, és ki marad a házban? Gyerek nincs. Ő azt mondja maradni akar a házban. Nekem végülis nem fontos, de azt sem szeretném, hogy mivel kettőnk nevét van a ház, én is fizetek hitelt, nyilván, de ő meg maradhat a házban. Ebben az esetben hogyan lenne igazságos?
Lehet, hogy ő ki tudna fizetni engem, de én őt nem. Ha ő mégsem tud kifizetni, mi az eljárás?
A "majd a bíró eldönti" válaszokkal nem leszek kisegítve. Gyakorlati tapasztalatok érdekelnének. Köszönöm!
A hitel közös, ahogyan a ház is. Ezen belül meg lehet állapodni. Ha senki nem tud fizetni, akkor a házat el kell adni, a hitelt vissza kell fizetni, a maradékot el kell osztani.
Ha ki tud fizetni, akkor fizessen ki és az övé a ház. Meg a hitel is. Megállapodás kérdése minden.
-adjatok el a hazat es fizessetek ki a hitelt
-fizessetek kozosen, megmarad benne az 50%od, de az asszony fizet neked x osszeget amiert nem laksz benn es o az egeszet hasznalja pedig csak fele az ove.
-az asszony fizeti az egeszet ha tudja, ove lesz az egesz haz, de te visszakapod az eddig befizetett osszeg felet. Kottok egy szerzodest hogy amennyiben kifizeti a hazat egyedul ugy atkerul az 50%od hozza
-benn maradsz es kozosen eltek szingliként
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!