Mennyire jár utána a bank, hogy tényleg hiteles-e a munkáltatói jövedelemigazolás?
Mint ahogy kb. a magyar dolgozók 80 százaléka, én sem a teljes összegű fizetésre vagyok bejelentve, hanem csak minimálbérre. Viszont a munkáltatóm abban partner lenne, hogy állít ki olyan jövedelemigazolást, amiben a teljes bérem szerepel, így nagyobb összegű lakásvásárlási hitelt is felvehetnék. A kérdésem az lenne, hogy rá fog erre jönni a bank? Illetve ebből lehet nekem vagy a munkáltatómnak bármilyen bajom (mármint azom kívül, hogy nem kapok hitelt).
A minimálbért (133 ezer) számlára kapom, a többit készpénzben. Nettó 300 ezer körül keresek egyébként havonta.
"És mi van ha én azt mondom, hogy a pénzem felére készpénzben van szükségem, ezért én azt abban kérem es kapom a cégemtől? Ennyi, a többihez semmi közül nincs.."
Akkor az van, amit a 14-es hozzászóló már leírt:
"a NAV oldaláról letöltött keresetkimutatást" kérnek, hogy az igazadról meg tudjanak győződni. Abból ugyanis minden kiderül. Ez ilyen egyszerű...
,,Nettó 300 szürke pénzre te miért akarsz lakáshitelt felvenni? Ennyire olyan 90-100 ezres törlesztőt lehet bevállalni (ha csak nem vagy őrült), azaz nagyon max 12 millió körüli hitelt, vagyis önerővel együtt 15 milliós ingatlant tudsz venni."
Honnan tudod mennyi önereje van a kérdezőnek? Amúgy 40%-ig hitelezhet, ami nem 100 ezer a nettó 300 nak, hanem több. Ja és kb 17-18 milliót tud azzal felvenni azzal, nem 12 t.
"Honnan tudod mennyi önereje van a kérdezőnek?"
A kérdésből és a hozzászólásaiból következtetve nem valószínű, hogy túl sok.
"Amúgy 40%-ig hitelezhet, ami nem 100 ezer a nettó 300 nak, hanem több."
Ismerem a JTM szabályokat. De 300-ból 100-nál többet hitelre költeni nettó őrültség. Élni is kellene valamiből és ilyen alacsony jövedelemre még a 100 ezres törlesztő is visít, mert már majdnem túlvállalás.
"Ja és kb 17-18 milliót tud azzal felvenni azzal, nem 12 t."
Nem tudom, miről beszélsz. 17 millió 30 évre havi 122 a Gránit banknál, ami az egyik legolcsóbb.
Nem mellesleg 30 évre is csak egy őrült adósodik el. Az egy fél élet!
23:
UniCredit Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitel piaci kamatozássalUniCredit Bank
KEDVENCEK KÖZÉ
119 459 Ft
havi törlesztőrészlet
7.82%
THM
43 127 681 Ft
teljes visszafizetés
2
MKB Bank Minősített Fogyasztóbarát LakáshitelMKB Bank
KEDVENCEK KÖZÉ
121 354 Ft
havi törlesztőrészlet
7.99%
THM
43 718 463 Ft
teljes visszafizetés
3
Takarék Tízes Minősített Fogyasztóbarát LakáshitelTakarékbank Zrt.
KEDVENCEK KÖZÉ
121 798 Ft
havi törlesztőrészlet
8.09%
Unicrediten csak havi 120 ezer :D
Hurrikán, ha a szülőkkel laksz, akkor mire vettél fel hitelt?
265 nem valami sok pénz, bár azt tudjuk, hogy állam bácsinak nem érdemes dolgozni, mert vacakul fizet. A 94 az már amúgy túl van az egészséges határon a 265-höz.
Amit még nem értek, hogy a francba hozol ki egy kocsit évi 200-ból? Egy öreg kisautó B10-ben is évi 15 ezer kötelező, 9 ezer adó és 25 egy olajcsere. 49 ezer és még egy métert se mentél vele. Évi 5000 km az árstopos benzinnel 6 literes fogyasztással és megvan a 200 ezer...
#29: Akkor pláne nem értem, hogy jöhet ki évi 200-ból, mert nyilván ha B10-ben is ilyen sok a kötelezője, akkor valami nagyobb kocsi lehet.
Vagy persze az is lehet, hogy csak rossz helyen laksz. Nekem most 18 ezer a kötelezőm éves szinten B10-ben, de ez csak egy kis Corsa.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!