Miért nem követik a bankok betéti kamatai az infláció alakulását? Bezzeg a hitel kamatokat rendszeresen emelik.
Ez érdekes kérdés, már én is sokat gondolkoztam rajt, de értelmes választ még senki nem adott.
Pedig már az is megérné a banknak, ha a MNB -nél parkoltatja a pénzt, hátmég ha kihelyezi hitelbe...
Lehet, hogy az átlagemberek már elfogadták, hogy úgyse kapnak kamatot, de valahol mégis tartani kell a pénzt, akinek meg több van az állampapír, kötvények, tulajdonrészek vállalkozásokban, deviza...
"Lehet, hogy az átlagemberek már elfogadták, hogy úgyse kapnak kamatot"
Szerintem ez nagyon jó meglátás. Évi egy-két százalékért az emberek nem mozgatták a néhány hónapra leköthető pénzüket.
"Pedig már az is megérné a banknak, ha a MNB -nél parkoltatja a pénzt"
Ha a bank ezzel nem tud nagyon sok pénzt bevonzani, akkor nem éri meg. Mert attól kezdve a lusták csoportjának is ki kellene fizetni ezt a kamatot. De lehet, hogy ezt nem sokáig lehet majd folytatni.
"hát még ha kihelyezi hitelbe..."
Feltehetően a még további szükséges pénzeket a bankok másképp szerezték be. Pl. építési hitelekre jelzáloglevelek kibocsájtásával.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!