Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Mennyi lakáshitellel érdemes...

Mennyi lakáshitellel érdemes kalkuláljak?

Figyelt kérdés

11 millió kp, 1,5 millió lakáskasszás hitellehetőség

Kb. 180-250k nettó fizu, meg kimaxolt kata bevétel. (4. lezárt adóév)

2022. jún. 22. 20:22
 1/5 anonim ***** válasza:
20%
Babahitel mehet még az önerőhöz, így az kb 21 misi. CSOK 20 M + erre még zöld hitel is mehet ha újépítésű. Ha elég zsivány a hitelneppered akkor mindennel együtt 70 gurigáig felpumpálja.
2022. jún. 22. 20:53
 2/5 A kérdező kommentje:
Kösz, de 45 évesen nem akarok három kölköt szülni
2022. jún. 22. 21:19
 3/5 anonim ***** válasza:

Kimaxolt kata bevétel, azaz 12M tavalyra?

Azt kb 8 milliónak számolja majd a bank, plusz 2M egyéb fizu, szóval 10M. Erre jó nagy hitelt is kaphatsz, de azt nem értem hogy ha évi 12-14M bevételed van, hogyhogy csak ennyi a megtakarításod.

Nekem is kb ilyen bevételem volt 4 éven át, végül vettem is hitelmentesen lakást.

2022. jún. 22. 21:31
 4/5 A kérdező kommentje:

Mondjuk, mert elköltöttem másra, befektettem, lekötöttem, meg beletoltam egy részét a kftmbe, meg technikailag a kftm tulajdona a pènzem egy része. Meg befizettem a szaros különadót a külföldi ügyfél miatt.

A kérdés nem a megtakarításom mértéke, hanem hogy mekkora az a jó nagy hitel, amivel kb számolhatok lakásvásárlásnál.

2022. jún. 22. 21:39
 5/5 anonim ***** válasza:
Kérdező. Keress rá a JTM re. Az önerő pedig minimum legyen 30 %. Falun 40-50 %
2022. jún. 22. 22:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!