Érdemes prémium állampapírba fektetni komolyabb összeget, 20-30 milliót?
Őszinte leszek, laikus vagyok a pénzügyekhez, alap fogalmakkal tisztában vagyok de ennyi.
Ez az összeg a következő 4-5 évben biztos hogy nem fog kelleni, viszont annak se látom értelmét hogy ekkora összeg a bankszámlán álljon önmagában.
Nem élek álom világban, nem hatalmas nyereséget szeretnék, csak kb annyit hogy a pénzem ne csökkenjen, valamennyire tartsa értékét.
20-30 millió lekötése esetén milyen kamatra számíthatok?
20-30 millió lekötése esetén milyen kamatra számíthatok?
Ugyan arra amit 1000Ft-ra.
" Jövőre minimum 10% lesz."
Gondolod hogy Orbánisztán kormánya nem fog majd belemókolni a ksh által kihozott infláció adatokba?
#3: Már beleszámítottam a mókolást is. Ebben a hónapban konkrétan 10.7% volt a hivatalos(!!!) infláció, csak mondom.
A kamatprémium meg 1.5%. Szóval nem létezik, hogy 10%-nál kebesebbet fizet jövőre.
"Szoval jövőre sztem elég szép kis százalékot fizet."
Szép is lenne ha így lenne. Viszont
1. A valós infláció nem egyenlő a hivatalos inflációval. Mivel sok dolog kimarad a hivatalos inflációból, mint pl az ingatlan árak növekedése vagy a rezsiköltség növekedése.
2. Hiába kapsz vissza többet névértéken, ha reálértéken kevesebbet ér a pénzed mivel a valós infláció jóval nagyobb mint a tavalyi hivatalos infláció.
3. A kockázatról akkor még nem is beszéltünk. Lehet egy államcsőd vagy egy hosszabb hiperinflációs ciklus is amikor is nem sokat érsz majd az állampapír kötvényeddel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!