Mennyire valós az, hogy jövőre az 5 éves PMÁP esetén a jelenlegi inflációnál kifizetik a kamatot? (Jelenleg 10,7+1,5= 12,2%).
"magyar bankokban is lehet EUR,USD,CHF számlákat nyitni."
Csak gondolom ugyanazokkal a pocsék konstrukciókban, mint a forint alapú számlákat, nulla kamattal, meg rohadt nagy számlavezetési díjakkal, meg egyéb költségekkel.
13: Bankonként eltérő, de nyugaton sincs ingyen. Angliát ne vegyük ide.
Nulla kamat mindenhol, nem csak MO -n. Bankszámlán tartjuk és kamatozik világnak vége. Állampapírba akarták terelni a pénzeket hogy elinflálják.
Kiugrani csak buktával lehet. Egy füst alatt az államháztartást is finanszírozzák.
Sehol nincs ingyen, de nem vészesek a kondíciók...
Kimentem Bécsbe botlatozó némettel nekiestem, majd mondta a csaj mondjam magyarul mert ő is magyar. Megnyitottam a számlám. Ennyi. 300 EUR nál minden FT -ot kivittem. Fizetésemet is EUR ban kérem. EUR ban számol el a cég is. Ausztriába utaltatom. Forint számláim dísznek vannak. Párat már le is mondtam. 3-5 EUR per hónap amúgy. Nem emlékszem már.
Belga számlám is van. Ott kötekedtek kicsit hogy de nem ott lakom. De mondom EU ról hallottak már? Nem akarta megnyitni a csaj, főnök nem volt bent. Átmentem egy másik bankfiókba ugyan annál a banknál, és gond nélkül megnyitottam. Sokat segített hogy Franciául elég jól beszélek, de angolul is ment volna.
Svájcban is nyitottam számlát, drágább mint ha ott laknék, dolgozom Svájci cégnek is és ők oda utalnak. Online is meg tudtam volna nyitni, de néha kimegyek pofa vizitre akkor mindent el tudok intézni.
Amúgy is rengeteg helyen nem fogadják el a magyar kártyákat. Osztrák, Belga vagy Svájcival ez sosem fordul elő...
Fintech -en keresztül meg olcsóbban lehet mozgatni a pénzt.
14:
Nekem magyaron kívül csak osztrák számlám van, de sokat utzaok, és soha nem találkoztam olyannal, hogy magyar kártyát nem fogadtak volna el. Olynanal igen, hogy csak credit kártyát fogadtak el, debitet nem, de olyannal soha, hogy egy adott országét nem. Te hol találkoztál ilyennel?
15: Liverpool ban a megváltó istennek se tudtam fizetni semmilyen magyar kártyával. Családdal meg akartuk nézni a Beatles múzeumot de mindig kiköpte a magyar kártyát. Enyémet is, feleségemét is, ismerősökét is. Osztrákot egyből ette minden. Miközben Londonban pár nappal előtte ezzel semmi gond nem volt. Manchesterben megint semmi gond. Glasgow majd Edinburgh szintén nem ment a magyar. Tankolni akartunk a bérautóba, benzinkúton nem fogadta el.
Repülőgépen ha fizettem, magyarral jó régen, hát soha nem ment. Arra is csak külföldit használok nagy ritkán. Nyugat Európában online sok webshop kiírja hogy nem a megadott régióból származó kártya. Felsorolja Kelet Európa kivételével egész Európát. Tengeren túlon, na az meg kész agyrém. Magyart nem is viszem, minek. Ugyan ez (távol)keletre, meg se próbáltam elvinni.
Hitel kártyám nincs azzal nem kínlódok. Tudom autó bérlésnél szeretik, tengeren túlra intéztem egyet, de európában lehet találni debites lehetőséget is.
Külföldön átszoktam teljesen a külföldi kártyákra. Most meg aztán ilyen árfolyamoknál. Számlákat fizetek csak róla.
"Nulla kamat mindenhol, nem csak MO -n. Bankszámlán tartjuk és kamatozik világnak vége."
Pedig Fintech cégeknél is le lehet kötni pénzt úgy, hogy egész jó kamatot hoz, akár dollár vagy euro alapon is, és ez egy tévedés, hogy csődbe mennek. Sokakban felmerül, hogy ez miért éri meg a cégeknek, hogy kamatozik valakinek a pénze csak úgy ingyen. Erre a válasz, hogy azért, mert ezzel csalnak oda ügyfeleket, hogy minél többen számlát nyisannak az adott netes banknál, és minél több pénzt vigyenek be az emberek, ezáltal a banknak elsz egy jelentős vagyona, amivel gazdálkodik, finanszíroz belőle hiteleket stb, amiből visszajön neki annyi bevétele, hogy kifizesse a kamatodat. Ergo ez nem ingyen pénz, hanem nekik is jól jön, hogy a tőkédet odaviszed, és ezáltal gyarapodnak ők is. Így működnek a hitelintézetek, bankok. Ráadásul az ilyen Revolut és társai, amik még jobb konstrukciókat nyújtanak, azért is jók, mert ezek a cégek nem alkalmaznak nagy létszámú ügyintézői apparátust, nincsenek számtalan helyen fizikai bankfiókjaik, hogy a rezsiszámlájuk milliós tétel legyen, hanem gyakorlatilag alacsony költségekkel kijön minden kiadásuk. Talán ez a fizikai iroda hiánya az egyetlen hátrányuk, ha valami nagyon nagy gebasz van, akkor nem tudsz kihez fordulni, bár volt már példa arra, hogy feltörtek ilyen cégek rendszereit, és a károsultakat a normálisabb fintech cégek kártalanítják úgy is, nekik sem érdekük a rossz hírnév. Ha meg rohadt nagy gáz van, akkor egy normál banknak is annyi, nemcsak ezeknek a cégeknek.
16:
Mi voltunk ugyanabban a múzeumban, igaz 10 éve, és akkor elfogadta a termináljuk a magyar kártyát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!