Nettó 900 ezres összjövedelemre te mekkora havi törlesztőrészletet mernél bevállalni?
En ezt mindig ugy szamoltam ha az aktualis poziciom megszunne akkor egy par honapon melul mekkora osszegert tudnek melot vallalni es az mit jelentene megtakaritas teren.
Csak a nettod alapjan lehetetlen megmondani, mert lehet a kiadasod 850 de akar 250 is...
Csak ingatlanra vennék fel nagyobb összegű hitelt.
Amennyit ebből a pénzből a hitelvétel előtt havonta félre tudok tenni, annak mondjuk max 2/3-át.
Másrészt úgy választanék hitelösszeget, hogy a törlesztő mellett még tudjak annyit eltenni, hogy reálisan 10 év alatt ki tudjam fizetni mindet. Persze optimistán feltételezve, hogy nem fog lecsökkenni a fizetésem.
Ezeket mérlegelném, és így egy nagyjábból biztonságos összeg jönne ki. Ha meg ezek mellett is bebuknám a hitelt, míg mindig ott az ingatlant, amit el lehet adni és kifizetni a hitelt, így pesszimista esetben is mérsékelt veszteséggel jönnék ki a dologból.
Semmit.
Mindenem megvan hitel nélkül.
Én is keresek ennyit havonta, de nincs hitelem.
Nem is tervezek felvenni. Nincs semmi olyan, ami miatt megérné.
Havi 1500-8000 eurot tettem félre a fizetésemből, éves 10 millió nettó jövedelemből.
Idén letudtam a hiteleket.
16 millió volt kb összesen.
Jobb ez így, mint 20 évig jelzáloggal élni. 😀
100 ezernél magasabb törlesztőrészlet nem férne bele nekem akkor sem, ha annyit keresnék mint te.
Egyszerűen túl nyomasztonak érezném a kockázatot mi van ha nem kapok rendes állást vagy lebetegszem...
De én kimondottan kockázatkerülő vagyok, ezt hozzáteszem (jelenleg valamivel 300 feletti nettóval)
ez egy fő jövedeleme, vagy egy páré? az összjövedelem miatt nekem nem egyértelmű és azért befolyásolja a döntést
nálam max 150-200 lenne, mivel akkor tartaná az albérleti dij alatti szintet , tehát "megérné"
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!