Nem találunk nekünk való lakást, de felvettük a babavárót. Ti mit tennétek?
22 milliónk van bankszámlán :(
+10 milliónk ugyanúgy bankszámlán, babaváró hitel.
Nem lenne gond még +lakáshitel felvétele sem.
Családi segítséggel akarunk 42-44 millióért lakást venni, de egyszerűen senkivel nem lehet normálisan szerződést kötni és hónapokról hónapokra csak a bankszámlán csücsül a pénz nagy része.
Ti mit tennétek a helyünkben? 1 szobás albiból már nagyon mennénk, már elkeserítő, lélekölő a kis élettér.
MÁP+-ba tegyük mindet, vagy egy részét és az első részlet kifizetés idejét a kamatfordulóra időzítsük, 2 hónap alatt kb. 200 ezret kamatozik.
"#1: Ezen az oldalon én 2 hónapra, 30 misivel 175 ezer hasznot látok:"
Állítsd be ezt NEM-re.
" Kamatfizetési időszakra esik?"
Máris csak ennyi marad:
Nettó nyereség 24 125 Ft
De jo nektek, van 30 misitek ?
Honnan van a 20 millio forintotok ? Mennyi ido alatt gyujtottetek ossze ? Mit dolgozrok ?
Mi is hasonló helyzetben voltunk, csak családi házat kerestünk. 60 millió körül. Felvettük a babavárót és pár hét alatt azon kaptuk magunkat, hogy ami akkor 60 volt, az hirtelen 70-75. Még az is beleférne pont annyival több hitellel, de akkor úgy döntöttünk, hogy jól elvagyunk még a lakásunkban, egyelőre nem szállunk be az árversenybe. Olyan ingatlanok mennek el irgalmatlan összegekért, ami nekem már lélektanilag nem fér bele, ráadásul jön a babánk, az én jövedelmem 6 hónapos korában jelentősen megcsappan, felelősebb döntés várni a csodára, mint kiköltekezni magunkat ilyen szinten (nekünk). MÁP+ban van a pénzünk nagyrésze, hogy ha mégis szembejön az álomház, tudjuk mozgósítani. De nem vagyunk rákattanva a keresésre, szóval túl sok esélye nincs.
Ha ti aktívan kerestek, akkor nincs értelme ilyeneken gondolkozni, hiszen a piaci érték 1 hónapon belül alapból alacsonyabb, mint amennyiért vetted... Utána meg ahogy írták, jóformán alig hoz valamit az első hónapokban. Gondoljátok végig melyik irányba indultok, ez alapján döntsetek "befektetés" és tartogatás között.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!