Miért van az, hogy most a PMÁP kamata elvileg 6,6% és nekem a weben 10 ezer Ft-tal kevesebb kamatot ír ki? 4,5 millióra 297e kéne hogy legyen, de nekem csak 286 ezret ír.
Figyelt kérdés
Van kamatadó vagy mi?2022. máj. 12. 21:02
1/6 anonim válasza:
Mert a kibocsátási évben csak 6,36. Olvasd el a tájékoztatót.
2/6 A kérdező kommentje:
Köszi 1es, igen, közben rájöttem. Amúgy ha jövőre veszek új állampapírt, ott egyből 8%-kal indulok?
2022. máj. 12. 21:17
3/6 anonim válasza:
#2 - Ezt az állampapírt nagy eséllyel jövőre már nem fogod tudni megvenni.
Lesz kibocsátva új sorozat új feltételekkel.
Amit most megvettél az 2023-ban kifizeti az éves 6,6%-ot (időarányosan ez 6,36%).
2024-ben ez is ki fogja fizetni a 8+%-ot nagy eséllyel.
4/6 A kérdező kommentje:
És az új sorozat nem fizetne 8+% -ot?
2022. máj. 13. 10:05
5/6 anonim válasza:
De.
Csak nem értem a kérdésed lényegét.
Ami most van, abból most tudsz venni. --> Ezt ismerjük.
Ami jöüvőre lesz abból meg majd jövőre. --> Ezt nem ismerjük.
Amit most veszel az úgyis 5-6 éves. Akkor most miért olyan fontos, hogy ami majd jövőre lesz az 2024-ben mennyit fizet? Majd jövőre kiderül.
6/6 A kérdező kommentje:
Hamarabb ki akarom majd venni, mert lakásra gyűjtök. Csak így is ez a 6 éves éri meg.
2022. máj. 13. 10:51
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!