Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Dikákhitel plusz törlesztés...

Dikákhitel plusz törlesztés hogyan zajlik?

Figyelt kérdés

Tudom hogy az egy év letelte utan minden hónapban kell majd fizetnem 12.-ig.

Nekem ebben a hónapban kellene kezdeni, de semmi infót nem kaptam, hogy milyen számla számra, hogy azonosítom magam, semmit nem tudok.

Küldenek majd valami emailt? vagy hogy zajlik ez?

Mi lesz ha az leső törlesztőt nem utalom el időben?

2022. máj. 7. 16:16
 1/7 anonim ***** válasza:
Diakhiteldirekt.hu oldalon kell regisztrálni a szerződéseddel.
2022. máj. 7. 16:37
 2/7 A kérdező kommentje:
Oda nem enged regisztrálni, mert azt írja nem jó az adószámom, pedig jól írtam be.
2022. máj. 7. 16:59
 3/7 anonim ***** válasza:
Akkor szólj a diákhitel ügyfélszolgálatának, mert a diákhitel direk-en a legegyszerűbb fizetni. Ott látod a fizetendő összeget és tudod rendezni kártyával.
2022. máj. 7. 17:55
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Szia, én felvettem a DH1, 2 és a DH pluszt is.

A DH1 és 2-t tudod előtörlesztve fizetni a mobil applikáción és a diákhitel direkten weblapon.

A DH pluszt viszont levélben kapod meg, hogy hova mennyit kell törlesztened, ahogyan megkötötted a szerződésedet, tehát azt nem a mobilon vagy weben keresztül fizeted! Most gondolok itt arra, hogy ha 5 éven belül fizeted vissza akkor annak a havi törlesztőjével kalkulálj, azt viszont máshogy kell befizetni, erről küldenek hivatalos levelet.

Most fogok abszolválni de szeptemberben kezdek egy új képzést, úgyhogy még tudom halasztani a visszafizetéseket, kivétel a DH pluszt, mert azt havonta fizetem visszafele, mint a kisangyal!

2022. máj. 7. 20:42
 5/7 A kérdező kommentje:
Holnap felhívom őket, köszönöm!
2022. máj. 8. 14:15
 6/7 anonim ***** válasza:

Igen, ez így van, ahogy a 4-es írja. A Diákhitel Pluszt másképpen kell, de küldenek róla levelet hova, mennyit.

Sikerült azóta már elintézned?

Ha a DH plusz törlesztőt nem utalod időben és netán kapsz másfajta DH-t is, akkor addig míg nincs befizetve, addig nem utalják amazt.

De ha nem függ ettől semmi, akkor szerintem egy hónap miatt nem fognak semmit se csinálni (mármint kamat ilyesmi). Lényeg, hogy amint megvan hova kell, azonnal fizesd be az elmaradást és az aktuálisat is, akkor baj nem lehet.

Illetve ezt így is úgy is tedd meg. :)

2022. júl. 19. 08:50
 7/7 anonim ***** válasza:

[link]

Mit kell tudnod a törlesztésről?

Mikortól törlesztesz?

A hitel felvételét követő első év türelmi időszak, így nincs törlesztési kötelezettséged, a törlesztési időszak a hitel folyósítását követő egy év türelmi idő letelte utáni hónapban kezdődik.

Mi a törlesztési határidő?

A törlesztőrészletnek minden hónap 12. napjáig kell megérkeznie.

Mikor lehet előtörleszteni, végtörleszteni?

Ezekre bármikor díjmentesen lehetőséged van és csak a kívánt összeget kell elutalnod. Az előtörlesztés lehet rendszeres és lehet eseti is.

Hogyan törlesztesz?

Kizárólag banki utalással tudsz törleszteni. A törlesztőrészleteket a 10032000-01800188 számlaszámra kell utalnod. Kérjük, hogy minden utalásnál tüntesd fel a nevedet és a szerződésszámot a közlemény rovatban.

Ezt találtam a belinkelt oldalon.

Remélem segít.

2022. júl. 19. 08:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!