Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » BIC (SWIFT) és IBAN számmal...

BIC (SWIFT) és IBAN számmal vissza lehet élni?

Figyelt kérdés
A BIC / SWIFT és IBAN szám a külföldről vagy külföldre való utaláshoz szükséges. Ha a bankszámlaszámom ezen számait megadom idegennek, azzal az idegen vissza tud élni? Mennyire biztonságos ezeket az adataimat megadni, hogy tudjak pénzt utalni és fogadni? Válaszaitokat előre is köszönöm szépen.

2022. máj. 5. 08:12
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen válaszaitokat.

Igen egy nigériai csalás szerű esetre gondoltam.

Ez a beszedési megbízás se terhelhet engem anyagilag vagy jogilag, ha jól értelmezem? Csak nekem küldhetnek úgy is pénzt, ami életszerűtlen lenne. Vagy tévedek?

2022. máj. 5. 16:06
 12/16 anonim ***** válasza:
Nálam úgy nézett ki a dolog, hogy szimplán meg kellett adnom a bankszámlaszámomat például a biztosítónak egy felhatalmazáson, hogy benyújthatja a számlát a bankomnak. Minden online ment, csak az adataimat kérték. A bank lényegében a megkérdezésem nélkül teljesítette a kifizetést. Az nem tudom, hogy ha egy fantomcég nyújtja be a számlát valami kamu szolgáltatásról akkor azt is teljesítik-e, vagy ki a felelős ilyen esetben.
2022. máj. 5. 16:24
 13/16 A kérdező kommentje:

12-es válaszolómnak:

Mármint az én BIC és IBAN számommal (Wise kártyám van) leemelheti bárki a pénzt beszedési megbízás gyanánt a Wise-os bankszámlaszámomról?

2022. máj. 8. 13:39
 14/16 anonim ***** válasza:
Normális esetben nyilván nem. Nekem csak feltűnt egy lehetséges biztonsági rés, és erre kívántam rávilágítani. Pontosan én sem értem mi garantálja a biztonságot a SEPA-beszedés során, de elvileg vissza tudod igényelni az összeget jogosulatlan terhelés esetén.
2022. máj. 8. 18:22
 15/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm válaszod, válaszaitokat.
2022. máj. 8. 19:28
 16/16 anonim ***** válasza:
Sziasztok! Majdnem nigériai áldozat lettem :D Addig jutott a dolog hogy már a harmadik féltől a banktól jött email, és írta a faszi hogy valami bizonylatot nyújtsak be hogy a bank rá engedje a pénzt. Természetesen ezután meg szakítottam a kapcsolatot, lehet ebből bajom? Bankomnak kéne említeni?
2022. dec. 26. 10:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!