Ha hitelt akarunk felvenni, miből látják a bankban, hogy felmondási idő/próbaidő alatt vagyok?
Kikövetkeztetni semmiből.
Amikor én hitelt vettem fel, akkor felhívták a főnökömet.
Nem tudom, hogy ez mennyire általános.
De akkor elég esélyes, hogy rá fognak kérdezni, hogy felmondás alatt állsz-e.
"Ha nem is kell munkáltatói igazolás, egy hozzájárulást alá kell írnod, hogy felvehetik a kapcsolatot a munkáltatóddal. Ott ezek a rutin kérdések."
Mint munkáltatóval, velem aztán felveheti akárki a kapcsolatot. Semmiféle információt nem adok ki egyik dolgozóról sem. Főleg telefonon! Majd ha nálam ír alá olyan hozzájárulást a dolgozó, hogy X. Y. bank kérésére adatot szolgáltathatok róla. De azt sem telefonon! Kérje írásban!
Ugyanis nincs jogom informálni senkit a dolgozóimról, hiszen olyan információt szivárogtatok ki az illető beleegyezése nélkül, amihez nincs jogom. Főleg nem bérről, megállapodások részleteiről.
Azért ez nem így működik, főleg most, amikor amúgy is nagy hangsúlyt fektetnek az adatbiztonságra, a személyiségi jogokra.
A bank nem hatóság, ha megtagadom a válaszadást, nem sértődhet meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!