Létezik hogy emiatt nem lehet az OTP számlát megszüntetni?
Édesanyám nyitott pár hónapja egy OTP bankszámlát, de most meg szeretné szüntetni. Vannak neki végrehahtás alatt lévő tartozádai, amiket ha jól értem sorba állitották a számlára, hogy ha oda érkezne pénz akkor le tudják vonni. Semmi pénz nem érkezik rá (nyugdíjt a postás hozza, amiböl már levontják a törlesztést), én utaltam át neki párszor pénzt, de azon kivül semmi sincs. Most aut mondták neki a bankban, hogy nem lehet igy töröltetni a számlát. Létezik ilyen? Most van neki egy bankszámlája amire pénz nem érkezik, igy csak vonogatják le a szokásos banki költségeket. Mit lehet ilyenkor tenni?
A tartozása nem a banknál van, az már akkor is megvolt mielött megnyitotta a bankszámlát. A számlán most van pénz, nincs mínuszban!
Igen, ez az egyik ok ami miatt nem lehet számlát megszüntetni, az inkasszó.
Az inkasszó 35 napig marad a számlán, amikor lejár (mielőtt a végrehajtó újra elrendelné!!!) be kell menni a bankba és megszüntetni.
A bankban meg tudják mondani, hogy mikor jár le, de minden bizonnyal a netbankban is látszik, bár ezt nem tudom.
A lényeg, hogy 35 nap, de ha a tartozás utána is fennáll, a végrehajtó újra értesíti a bankot és újra rákerül. A kettő között nyilván lesz pár nap, akkor kell bemenni megszüntetni.
"3 sorbaállitott tartozás van rögzítve 2 féle időpontal... Fedésben vannak"
Akkor valószínűleg nem egy végrehajtó dolgozik azokon az ügyeken, amelyekben tartozik Anyukád. Tehát többféle tartozása is van. Jól gondolom?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!