Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Melyik banknál nyissak számlát...

Melyik banknál nyissak számlát, milyen kártyával? /kicsit bővebben lent/

Figyelt kérdés

Sziasztok

Most leszek 18 és szeretnék magamnak egy számlát nyitni.

Nem vagyok valami tájékozott ebben a témában, ezért kérnék segítséget valaki jobban hozzáértőtől.

Érdekelne, hogy mi a különbség a sima és a dombornyomott kártya között, illetve a chippel ellátott között.

Havonta rendszeresen menne rá utalás, úgyhogy fontos lenne, hogy az ne kerüljön sokba. Túrkevén lakok és itt csak OTP van, a junior kártyán gondolkoztam, de nem tudom, hogy milyen kártyával és hogy megérné-e egyáltalán.

Remélem valaki tud segíteni.

És előre is köszi.

2010. szept. 15. 13:32
 1/7 anonim ***** válasza:
Szerintem fontos szempont, hogy a lakóhelyeden legyen a bank meg a pénzfelvevő egység. Az otp automata mindenütt az országban megtalálható, ezért ideális. Én a K&Hnál vagyok, ahol lakom, ott van ilyen bank, és felvevőhely is. Kapok sms-t a mobilinfoval, ha érkezik pénz rá.
2010. szept. 15. 14:28
 2/7 anonim ***** válasza:

Az OTP drága és sz@r

A Raiffeisent ajánlom, egy alapszámlát ingyenesen nyithatsz, hozzá egy dombornyomott kártyát kérj.

A dombornyomott Visa vagy Mastercard az egész világon és az interneten is használható. Bármelyik bank automatájából havi 3x ingyenes készpénzfelvétellel.

Évi 3500HU kártyadijon kivül semmi más költsége nincs.

Van hozzá ingyenes internetbank, ne felejtsd el kérni, és otthonról mindent elintézhetsz.

Csak egyszer kell bemenni a fiókba , amikor a számlát megnyitod. Csak egy fényképes igazolvány és egy adókártya kell. Totál üres zsebbel is mehetsz, semmibe nem kerül. Utána mindent el lehet a neten intézni, nem baj ha nincs bankfiók nálatok.

2010. szept. 15. 15:26
 3/7 anonim ***** válasza:
helyesebben 3500 HUF, azaz 3500 forint
2010. szept. 15. 15:27
 4/7 A kérdező kommentje:

köszi a válaszokat

még a Cib-en gondolkodok, de az is 50km-re van

esetleg még a K&H mert az csak 15km, de lehet marad az otp

2010. szept. 15. 19:26
 5/7 A kérdező kommentje:
olvasgattam a CIBEZZ csomagról és eléggé megtetszett, de most jutott eszembe, hogy ha pénzt akarok betenni akkor mindenféleképpen be kell menni a bankba, ugye?
2010. szept. 16. 19:21
 6/7 anonim ***** válasza:
Én az AXA bankot ajánlom. 2.800,- a számlanyitási díj. Nincs éves kártyadíj, nincs számlavezetési díj, ingyenes a kivonat, ingyenes az internet bank, a pénz felvétel automatából 199,-Ft, ha az Unicredit, Volksbank vagy Takarékbank automatából veszed fel, más esetben 360-Ft. Az egyik lényeges különbség a többi bankhoz képest, hogy a számládon maradt pénz 2,25% évi kamattal kamatozik a 0,02%-hoz képest a másik amit talán sokan nem tudna, ha fontos utalásod van még este fél 8-kor is elmegy az napi teljesítéssel.
2010. szept. 18. 13:25
 7/7 anonim ***** válasza:
Még az lemaradt, hogy Visa Electron és Visa Classic kártyát lehet választani. A Visa Classic dombornyomott, ami jó az internetes vásárláshoz és külföldön is tudod használni.
2010. szept. 18. 13:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!