Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » FONTOS!Ha az apámnak 182ezer...

FONTOS!Ha az apámnak 182ezer a nyugdíja,nem fizetjük a moratóriumot,de muszáj hitelt felvennünk.A havi törlesztés 40ezer lenne.Vehet-e fel hitelt?70évesen ?Erste bankos ? Mi a maximum összeg amit felvehet?

Figyelt kérdés

2022. márc. 31. 22:47
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
68%

Az egyes az te vagy, te nagytudású, úgyhogy jól írod :DD

Leírod, hogy nem fizetitek a moratóriumot. Mi van? A moratórium éppen attól moratórium, hogy nem kell fizetni. Ha fizetnél, akkor már nem lenne moratórium...

Amúgy megsúgom, hogy a Vodafone tartozás csak akkor válik a bank számára láthatóvá, ha már behajtónál van és khr-es.

2022. ápr. 1. 19:21
 12/18 A kérdező kommentje:
11-es marhára sokat segítettél....Pont ezt szeretném elkerülni,hogy behajtó céghez átadja a vodafon.
2022. ápr. 1. 20:09
 13/18 anonim ***** válasza:
18%
Előbb kellett volna gondolkodni. Nyilván a Vodafone tartozás nem telefonszámlából jött össze, hanem valami méregdrága készüléket hoztatok ki...
2022. ápr. 1. 20:33
 14/18 A kérdező kommentje:

13-as,de telefonszámlából jött össze,és egy wifi router ből.

Csak apám rossz díjcsomagban van.Gyakorlatilag kb 50percet kellene csak vodafonosokkal,és utána bármilyen hálózatba.De apám nem így telefonál,vonalast hív,és 20-as számo,és ezt a tarifához pluszba számolják.Plusz 30-valamenyit kell fizetnie percenként.

Én olcsóbban kijövök,mert vodafon tutival bárhova 19ft percenként,és én feltöltő kártyás vagyok.

2022. ápr. 2. 06:37
 15/18 anonim ***** válasza:

Na, a WiFi router se éri meg szolgáltatótól, mert adnak valami gagyi Dlink vagy Tenda vackot 30 ezerért, ami ér max 15-öt. A 30 forintos percdíj meg 20 éve még rendben volt, de manapság? Az valami ősrégi csomag lehetett, amit már 10 éve le kellett volna váltani.

Mellesleg a 19 forint is sok. Én 4 forintot fizetek Yettelnél.

2022. ápr. 2. 08:56
 16/18 anonim ***** válasza:
100%

OK, l a s s a n í r o m, hátha így megérted, a hiba a Te készülékedben van, hiába hülyézed le azokat, aki értelmes, bár számodra fájdalmas válaszokat adnak.

Hiteligényléskor nem kizáró feltétel, de kifejezetten hátrány, ha egy korábbi hitel moratóriumban van, mert ez a bankoknak azt jelenti, hogy az igénylő már a korábbi hitelét sem tudja fizetni. Ilyen esetben jobban megnézik, mi az oka annak, ha valaki nem lépett ki a moratóriumból saját akaratából és most mire is szeretne hitelt igényelni?

Az innentől már csak hab a tortán, hogy a hiteligénylő 70 éves és mellé alacsony a jövedelme és olyan mértékű bajban van, hogy még egy telefon tartozást sem tud kifizetni. (Ok, értem én, hogy ezt nem kötnétek a bank orrára, de a bank nem ostoba. Tudja jól, hogy kisebb személyi kölcsönöket olyankor igényelnek az emberek, amikor valamilyen akkut probléma adódik, amire gyors megoldást kellene találni.)

Nem fog a nagypapa sehol hitelt kapni az alacsony jövedelem, az életkor és a korábbi, moratóriumban lévő jelzálog hitel miatt, de nem is ez a megoldás, hogy hitel után rohangáljatok.

Rövidesen ismét törleszteni kell majd a jelzáloghitelt, így jobb lenne SOS azon elgondolkozni, hová tűnik el minden hónapban az a 40E Ft, ami a részlet lenne? Ha a moratórium alatt ezt a pénzt nem tudtátok félretenni, akkor mi lesz a moratórium után? Kezdjetek el felelősebben gondolkozni, mert sokkal nagyobb bajok jönnek, ebben biztos vagyok, mint egy 40E Ft-os telefontartozás.

2022. ápr. 2. 08:59
 17/18 anonim ***** válasza:
A moratórium miatt nem igazán lehetséges. Nem kizaro ok de nem nézik jó szemmel
2022. ápr. 2. 19:40
 18/18 anonim ***** válasza:
50%

Nem ide tartozik még 4-5 hónapig, de mi lesz veletek, ha vége a moratóriumnak és +2 000 000 Ft költséggel együtt kell visszafizetni?

annak is 150 000 Ft plusz költsége volt, aki 1 hónap moratórium után visszatért a rendes fizetésre, és 1 000 000 Ft költsége annak, aki 2020. decemberben tért vissza.

2022. ápr. 22. 22:29
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!